Hammarby vann SM-guld i isracing den gångna vintern. Kommande säsong ska regerande elitseriemästarna spola is på Gubbängen. Målet 2012 är att upprepa bedriften, men också att popularisera sporten i Stockholm.
Ambitionen är att göra Hammarbys hemmamatch på Gubbängen den 10 januari till det största isracingeventet någonsin!

Robert Henderson
Robert Henderson kommer att satsa ännu hårdare i vinter. Sörmlänningen har bland annat som mål att försöka slå sig in i trion som får åka lag-VM för Sverige och att vinna individuella SM. Foto: LARS SCHRÖER

Apropå Hammarby Speedway. Stockholmarna är mycket glada för att Robert Henderson fortsätter köra isracing för dem. Robert är utan konkurrens Sveriges mest lovande förare i sin åldersgrupp. Den 23-årige isracingtalangen har endast kört isracing i tre år, men har redan slagit sig in i den inhemska toppen. Han har slagit gångna säsongens svenska mästare Posa Serenius och satt hård press på Stefan Svensson som på senare år varit klart bäst av de blågula i VM.
Robert utvecklades enormt mycket under den senaste säsongen och satsar nu ännu hårdare inför kommande säsong. Ska 2012 bli det år som Robert står allra överst på pallen i den individuella SM-finalen?
Så här svarar Robert själv på frågor angående vinterns hårdsatsning:
Hur ser du på att fortsätta i Hammarby?
– Det tycker jag är hur bra som helst, det är den proffsigaste isracingklubben i Sverige. Alla andra lag borde lyssna mer på Tommy Cederlund och ta efter Hammarby mera.
Hur ser satsningen ut i vinter?
– Det blir en stenhård satsning, jag har inte kört någon div 1-speedway i år utan satsar stenhårt på isracingen istället. Allt ska bli proffsigare, allt från förberedelserna, teamet, cyklarna och allt runtomkring.  Jag har även större stöd och support från mitt team Team Jet Set i år.
Vad har du för målsättning?
– Vinna lag-SM, par-SM, individuella SM, köra lag-VM och att kvala in till VM-serien. Jag ser inget av det som en omöjlighet om jag har den farten jag hade i slutet på förra säsongen.
Vad ser du mest fram emot den här säsongen?
– Jag har inte tänkt så mycket på det ännu, det är väl att få komma igång bara och VM-kvalet ser jag ju fram emot förstås!

(Pressrelease från Hammarby Speedway)