För bara någon dag sedan var Tysklands VM-stjärna Günther Bauer jättelycklig över träningsmöjligheterna i Östersund.
Men utflykten till Jämtland blev dyrköpt.
Träningslägret slutade för Bauers del med en krasch – och en bruten tumme.

Bauer
Det blev ett abrupt slut på Günther Bauers träningsvistelse i Östersund. Tysken bröt tummen. Foto: PER GUSTAFSSON

På sjukhuset konstaterades ett brott på tumleden. Tysken gipsades och rekommenderades att operera skadan vid hemkomsten.
– Jag är på väg till Tyskland för att se om jag kan operera mig så snart som möjligt. Vi har bara 250 mil framför oss, rapporterade en mycket dyster Bauer till veckobladet Speedweek igår kväll.
Att 39-åringen var både jäktad och besviken var naturligt. Med ungefär en månad kvar till VM-kvalet blir det en kamp mot klockan. Ett snabbt kirurgiskt ingrepp skulle givetvis förbättra hans odds. Eftersom skadan vid den första bedömningen betraktades som ganska komplicerad finns risk för att vurpan i Östersund fördärvar tyskens VM-planer.
Men Günther vill tills vidare inte svartmåla läget. På hemfärden från Sverige försökte han hålla uppe humöret – och tänka rationellt.
– Jag har redan frågat två läkare om operationstid. Antingen kommer jag att låta specialisterna på Ortema göra operationen eller annars vänder jag mig till läkaren som opererade min rygg och axel. Det bestämmer jag när jag kommer hem, förklarade den forne VM-silvermedaljören för Speedweek.