Dagarna går och snaran dras åt.
Så länge allt är grönt på G&B Arena i Målilla är det nattsvart angående den aviserade SM-finalen i isracing den 21 januari. Men hoppet är inte ute. Långtidsprognoserna utlovar kyla i slutet av den här veckan och i början på nästa.
– Vi kommer att göra allt vi kan för att köra så långt det är tekniskt möjligt, deklarerar Jörgen Kling, klubbchef hos arrangerande Målilla MK.

Vädertjänsterna i såväl Sverige (SMHI) och Norge (Meteorologisk Institutt) utlovar kallare väder framöver. Vi får två jättemilda dagar i mitten av veckan som kommer, men sedan utlovas det i utsikterna att temperaturen kryper långt under noll flera dagar sträck. Den kölden kan bli SM-finalens räddning. Dackarna, eller Målilla MK om ni så vill, har tagit på sig arrangörsskapet om knappt två veckor (21 januari). I nuläget äger klubben åtminstone ett gnutta hopp.
– Förutsättningarna har ändrat sig senaste dygnet. Innan det såg det helt omöjligt ut. Men nu börjar man få lite hopp om det, resonerar klubbchefen Jörgen Kling.
– Bara det blir kallt så känns det att vi kan lösa det på något vis. Men det är inte säkert. Jag kan inte gärna gå ut och lova någonting, betonar han med befogad försiktighet.
Ännu så länge är inget spolningsarbete påbörjat. Uppskattningsvis behöver banpersonalen tio dagar i anspråk för att ordna en bra och hållbar isparkett. Vad gäller istjocklek rekommenderas i regel 15-17 centimeter, men det går i värsta fall att hålla till godo med ett tunnare lager.
– 10 centimeter måste vi dock nästan ha, menar Jörgen och påpekar att uppbyggnadstakten styrs helt och hållet av hur kallt det är. Förra vintern, när NM-finalen avgjordes på samma arena, var det så många minus att uppspolningen löpte väldigt smidigt.
– Blir det kallt i början av veckan och vi får tjäle i marken kan vi kanske lägga på vatten direkt. Då kan vi ta tillvara på tjälen och få en vettig grund, menar Jörgen och understryker:
– Vi ligger i startgroparna. Delar av styrelsen har möte i morgon kväll då vi ska diskutera ett antal punkter. SM-finalen i isracing är givetvis en av dem. Vid det mötet kommer vi att ta upp vad vi tror, tycker och tänker. Klart är att vi måste ha en prognos som säger att vi kommer framåt. I morgon vet vi ännu bättre hur vädret gestaltar sig. I det här läget är varje dygn viktigt.
– Men det är ingen tvekan att vi kommer att göra allt vi kan för att köra finalen så långt det är tekniskt möjligt, deklarerar han bestämt.
Om det inställda SM-kvalet, som egentligen skulle genomförts i Örnsköldsvik i dag, inverkar på finaldatumet är inte känt. Hinner inte kvalet avverkas måste samtliga finalplatser besättas via nominering. I nuläget är åtta förare direktkvalificerade: Per-Olov Serenius, SMK Gävle, Per-Anders Lindström, Jämtlands MK, Stefan Svensson, ÖMK Rundbana, Robert Henderson, Hammarby IF, Fredrik Johansson, Hammarby IF, Fredrik Olsson, SMK Gävle, Joakim Söderström, Hammarby IF, och Patrik Sohlberg, ÖMK Rundbana.