Per-Anders Lindström lyckades på lördagen försvara sin nordiska mästerskapstitel från förra året.
Finalen gick den här gången på finsk is, i Kauhajoki, men blev trots det en mycket svenskdominerad affär. I finalheatet var det idel svenskar på startlinjen. P-A gick segrande ur striden. Han erövrade guldet i ohotad stil efter omstart.

posa vs. pa2
Dagens hetaste duell i Kauhajoki: Per-Anders Lindström mot Per-Olov "Posa" Serenius i NM-fnalens 13:e heat. Foto: TOM NEVANPERÄ

Skälet till att finalstyrningen fick göras om var att Per-Olov ”Posa” Serenius råkade köra rakt i starttejpen i det första försöket. Därmed försvann det största hotet mot P-A Lindströms planer att behålla NM-titeln han erövrade första gången i Målilla ifjol. I grundtävlingen stod P-A och Posa i en klass för sig. Deras inbördes möte, i heat 13, var bästa drabbningen i hela tävlingen. Duon kämpade sida vid sida alla fyra varven innan P-A lyckades passera mållinjen först med minsta möjliga marginal.
Den 36-årige jämtlänningen tog maximala 15 poäng i grundtävlingen och avancerade direkt till finalen. Det gjorde även hans gamle garvade konkurrent från Dalarna som i sin tur landade 14 poäng. Resterande två finalplatser fylldes på med förarna som kom etta och tvåa i semifinalen. Den uppgörelsen såg Fredrik Johansson som segrare och tvåa blev Fredrik ”Figge” Olsson. För semifinalens trea Janne Vilponen, som utgjorde det sista inhemska medaljhoppet, och fyra Torleif Burman, som numera representerar Norge, var dagen över.
I finalen försvann således Posa direkt ut handlingarna med sin touch the tape. I omstarten paradåkte P-A Lindström i ledningen och vann komfortabelt före Figge Olsson medan trean Fredrik Johansson drabbades av stopp.
Finalen i Kauhajoki sågs av cirka 400 åskådare.