Årets VM–premiär i enduro var tänkt att köras i Brasilien, helgen 11–12 april. Men så blir det nu inte. Enduro21 meddelade igår att den lokala arrangören tvingas ställas in tävlingen.

Under förra årets SuperEnduro–VM ställdes deltävlingen i Finland in. Bara ett knappt halvår senare var det vanliga enduro–VM som drabbades när den mexikanska deltävlingen, den sjätte i 2014 års serie, ställdes in med bara en månads varsel. I båda fallen var den bakomliggande orsaken budgetar som inte kunde hållas.

Och nu är det alltså dags igen. VM–premiären i brasilianska Patrocinio, tänkt att köras helgen 11–12 april, kommer inte bli av. Den lokala arrangören tvingas redan nu konstatera att man inte kan säkra den budget som krävs för att genomföra tävlingen.

Att det blir tävling i Chile helgen efteråt, 18–19 april, ska däremot vara 100 procent säkert. Organisationen där har redan genomfört två lyckade VM–arrangemang, 2012 och 2013, och med största sannolikhet får de alltså nu köra premiären.

VM–organisationen ABC Communications jobbar dock på att försöka hitta en lösning, så att serien efter två år med bara sju deltävlingar återigen kommer att få åtta.