Albin Elowson kom till den femte deltävlingen av Vintercupen Östra Skaraborg obesegrad. Inte bara i serien, utan i samtliga tävlingar han kört under året. Men väl där tog det stopp. Husqvarna–föraren fick nöja sig med en fjärdeplats bakom topptrion Oskar Ljungström, Filip Bengtsson och Casper Lindholm. I Dam–klassen imponerade Linnéa Åkesson, som till slut var överlägsen segrare.

Nej, det blev inget seger för Albin Elowson när den femte rundan av Vintercupen under dagen avgjordes hos Töreboda MK. Filip Bengtsson, som gjorde årsdebut på tävlingshojen, var snabbast på det första varvet och där dryga tio sekunder före Elowson. Mellan sig hade duon Oskar Ljungström, medan Casper Lindholm var ett par sekunder bakom som fyra.

Ljungström tog sedan över ledningen på det andra varvet när han var över 15 sekunder snabbare än Bengtsson, och över halvminuten före Elowson. JWR–föraren drygade sedan ut ledningen på varv tre och var snabbast också på såväl det fjärde som det femte och sista. Och det blev till slut en överlägsen seger.

Bengtsson och Lindholm fortsatte att vara före Elowson fram till det sista varvet och kunde knipa placeringarna bakom Ljungström. Bengtsson som tvåa, dryga minuten efter, och Lindholm som trea, ytterligare en halvminut bakom. Elowson fick nöja sig med en fjärdeplats, distanserad med nästa två minuter.

Adam Fast och Nisse Bengtsson rullade in som femma och sexa, och följdes av Robert Friberg på sjunde plats. Isac Friman blev totalåtta och vann Junior-klassen, där Lukas Largén och Alvin Ceder slutade tvåa och trea.

37:a totalt i dagens sista heat blev Linnéa Åkesson, som därmed vann Dam–klassen. Åkesson var efter Ella Bengtsson på det första varvet, men kunde ta över ledningen på det andra. Hon ryckte sedan ifrån på det tredje och drygade ut på det fjärde och sista, för att till slut vinna med över tre minuter. Emelie Johansson körde in som trea.

Bredd-klassen såg föga överraskande Fredrik Georgsson och Andreas Toresson i topp, Georgsson snabbast för dagen och dryga minuten före. Som trea såg vi Dennis Dahlin från Tranås MS, som 2008 blev svensk ungdomsmästare.

Första heatet totalvanns av Klas Elofsson, som också segrade i Motion 50–59 år och där var dryga halvminuten före Robert Salomonsson. Jonas Johansson var dryga minuten efter Salomonsson som trea. Hampus Andersson blev totalsexa i starten och vann Ungdom E0, halvminuten före Alfred Gustavsson och med Ville Hjelm som trea. Hemmaförare Jan–Olof Wallskog vann Motion 60– i överlägsen stil, med Anders Johansson och Roger Jakobsson som tvåa och trea.

Motion Dam såg en tight fight mellan Mathilda Sandberg, Skene MS, och Elvira Olsson, Falköpings MK. Sandberg skaffade sig ett rejält försprång på det första varvet, men sedan plockade Olsson in sekund på sekund. Till slut kunde Sandberg ändå segra med ynka fyra sekunder. Carolin Wedemalm slutade trea.

Heat två vanns av Niklas Mörk, som därmed också tog hem Motion –39. Såväl totalt som i klassen var han närmast före Tobias Karlsson. Trea i klassen blev Hampus Falk. Trea totalt i starten blev dock Ungdom E1–segraren Alfred Karlsson. Karlsson vann klassen med knapp marginal före Filip Larsson och Linus Nyqvist.

Avslutningsvis Motion 40–49 som vanns av Robert Strandberg före Tobias Olofsson och Roy Kollberg. Totalt körde 386 förare i Töreboda, Vintercupen Östra Skaraborg avslutas nu med den sjätte och sista deltävlingen hos Tidaholm om två veckor.