Joakim Ljunggren har tyvärr brutit Six Days idag. Dessutom ryktas det att Johan Carlsson också har brutit. Därmed har både Trophy- och Junior Trophy tappat två viktiga ankare i sina landslag.

Joakim Ljunggren har brutit och därmed försvann den lilla förhoppningen om en hägrande medaljplats för det svenska Trophy-laget. Här ligger Ljunggren med det skadade benet i högläge i paddocken i Kotka. Foto: INGE BERGQUIST

För Ljunggrens del så körde han på en gren som låg skymd i gräset och i samband med fallet så slog han styret i vänster lår så att det blev en lårkaka. På följande prov så bokstavligen sprängdes kopplingen så att oljepluggen flög ur och oljan rann ur.
– Jag trodde nästan att hojen brann för det rökte så, berättade Ljunggren när han låg på en bänk i paddocken med vänsterbenet högt för att mildra smärtan i låret.
Ljunggren lyckades fixa kopplingen så pass på själva provet att han kunde ta sig till mål. Dock fick han paddla sista biten in i mål då kopplingen gav upp helt och hållet. Tiden på provet var också mycket dålig.
Kopplingen hade troligtvis gått att fixa men det var lårkaka som gjorde att Ljunggren valde att kasta in handduken för gott. Därmed försvann troligen också hoppet om att ta in USAs försprång och nå en medaljplats.
Tyvärr så har också ledande Junior Trophy-laget fått problem. Enligt obekräftade rykten så står Johan Carlsson på en serviceplats i Hamina med trasig motor.
Även juniorföraren Calle Sjöö har tydligen problem men hur allvarligt det är får vi återkomma med senare. Men det verkar klart att Frankrike har tagit över ledningen från Sverige i striden om Junior Trophy.
Glädjande nyheter under dagen har dock kommit om Albin Elowson i ledande svenska klubblaget Team West. Den blott 16-årige Elowson satte den absolut bästa tiden av alla klubbförare på ett av proven. Tiden räckte till en 14e plats i hela startfältet på just det provet.