Det är SMK Trollhättan tillsammans med BMK Uddevalla som bjuder in till 100–årsjubileet av Novemberkåsan. SMK–klubben arrangerar tävlingen för fjärde gången, och gör det för första gången tillsammans med Uddevalla. Det är också i Uddevalla, på Glimminge Motorstadion, som depå, start och mål är belagt.

Novemberkåsan blir BMK Uddevallas största enduroarrangemang hittills. Man värmde upp med SM–avslutningen 2013 och körde förra året en dubbeltävling när SM–säsongen inleddes. Men Kåsan är något helt annat, framförallt när det kommer till publiktillströmningen och markåtgången.

På Specialsträcka 1 kommer den största publikplatsen att finnas, med flera serveringar och storbildsskärm. Husqvarna Motorcycle Scandinavia kommer se till att publiken trivs, och från platsen når man flera bra platser med bara några minuters gångväg. Såväl surhål som backar och annat.

Parkering finns i närheten och det kommer dessutom att gå buss mellan denna plats och depån på Glimmingen. Det kommer också att gå buss mellan Trollhättan och Sträcka 3.

I övrigt finns det bra parkeringsmöjligheter på såväl SS2 som SS3 (största och bästa med asfalterad yta) och SS5 (parkeringen vid Glimmingen).

Flera kiosker med varierat utbud finns på samtliga sträckor, utom SS 4

På Glimmingen kommer ett 600 kvadratmeter stort serveringstält att finnas, öppet på fredagen mellan 10.00 och 22.00 och under hela tävlingen från lördag 06.30 till söndag 11.00. Här serveras såväl frukost som lunch och middag.

 

Glimmingen är tävlingscentrum för Kåsan 2015. Foto: Jonas Hagren
Glimmingen är tävlingscentrum för Kåsan 2015. Foto: Jonas Hagren

 

För er som inte är i Uddevalla kommer det gå att följa tävlingen live via novemberkasan.se. Och inte bara med radio och resultaten den här gången, utan för en summa av 99 kronor kommer man också att kunna följa Novemberkåsan via rörliga bilder.

– Det känns riktigt bra allting så här långt. Samarbetet med SMK Trollhättan har fungerat precis som det ska, vi har haft kontinuerliga möten, och vi har fått mycket hjälp av kommunen här i Uddevalla. Vi har dessutom lagt ner mycket jobb på att publiken ska kunna trivas så bra som möjligt, hälsade BMK Uddevallas Micke Andersson, organisationschef, när vi pratade med honom ett par veckor innan tävling.
– Jag tror det kommer bli en tuff Kåsa. Inte så tuff att vi bara får en handfull i mål, det känns som att den tiden är förbi, men flera av sträckorna kommer bli riktigt kämpiga och vi har dessutom fått en del regn här nu, efter en annars torr höst.

I morgon beger sig Race till Uddevalla och Trollhättan för att ge er senaste nytt därifrån inför starten på lördag morgon. Bland annat kommer vi besöka presskonferensen i Trollhättan klockan 16.00, och förhoppningsvis kommer vi också kunna få upp den här på hemsidan under kvällen.

Klockan 18.00 är det dag för officiell invigning av Novemberkåsans 100–årsjubileeum, i centrala Trollhättan mellan Folkets Hus och köpmanshuset Oden.

På lördag morgon drar tävlingen igång klockan 09.01, då förste förare, och enda tjej – Amanda Elvin, beger sig iväg. De seedade förarna startar från och med Martin Iggmark med startnummer 25, 09.16, till och med Christoffer Gustavsson med startnummer 50, 09.25.

Sista förare iväg är den evigt kämpande Hans Dahlström klockan 10.23.

Nattetappen drar igång från Glimmingen vid 17.01 och första förare beräknas enligt uppmätt idealtid (vilken kan diffa rätt mycket beroende på väderlek och annat) i mål efter det andra nattvarvet klockan 02:21.

Fotnot: Glöm inte köpa Novemberkåsans Jubileumsprogram. Där hittar ni kartor, startlista, tider och allt annat ni kan tänkas vilja veta. Programbladet gäller även som biljett på bussarna.

 

Enligt idealtid ska första förare vara i mål klockan 02.21, men den tiden kan diffa en hel del. Foto: Robert Lynn
Enligt idealtid ska första förare vara i mål klockan 02.21, men den tiden kan diffa en hel del. Foto: Robert Lynn