Det blev fransmannen Pierre-Alexander Renet som tog sig andra raka seger i den 29e upplagan av Gotland Grand National före 43-årige ”Super-Mats” Nilsson och en 20-årige norske Even Heibye.

Pierre-Alexander Renet, längst till vänster, vann GGN för andra året i rad. "Super-Mats" Nilsson, mitten, tog en andra placering efter en våldsam krasch och den unge norrmannen Even Heibye tog en meriterande tredje placering.

Topptrion gjorde var sin krasch och Pierre-Alexander Renet började med en lätt krasch strax efter start. han var snabbt upp men kom inte iväg efter som alla förarna kom farande runt honom. Mats gick snabbt upp i täten men på andra varvet gjorde han en grym krasch, reflexmässigt kröp 43-åringen av spåret men svimnade sedan en lite stund.
När ”Super-Mats” vaknade till hörde han publiken ropade om han behövde hjälp, men då sa denne kämpe. ”ja räkna hur många det är som passerar mig så jag vet hur många jag ska köra om igen”
– Jo de sa jag nog men jag kommer inte ihåg så noga. Det var som i en dimma just då, sa Nilsson.
Norske Kjetil Gundersen gick upp i ledningen men ett maskinfel tvingade honom att ge upp några varv senare. Men bakifrån kom då den 20-årige Even Heibye, som var silvermedaljör i cross-SM i fjol och har i år kört MX2-VM.
– Även jag kraschade rejält och tappade mycket tid, berättade norrmannen som sedan fick upp farten ordentligt. På näst sista varvet gick Heibye om Mats, men blev så jagad på sista varvet att han inte orkade hålla emot.
– Jag har aldrig varit så här trött förut, Mats knäckte mig totalt. Men jag är mycket glad över min tredjeplats och kommer tillbaka för att försöka vinna i framtiden, sa Even Heibye.
– Jag bromsade stopp på näst sista varvet och Heibye kom ikapp. Han körde så bra att jag tyckte det var bättre att han gick om och jag satsade på att attackera honom mot slutet. Jag såg att Heibye var trött och jag hade inga problem att ta honom, menade Mats och fortsatte.
– Jag gillar inte att bli tvåa men genom min krasch kunde jag inte utmana Pierre-Alexander Renet. Jag har inget att skylla på för jag kraschade själv och därmed var han bättre i dag. Men nu efteråt förstår jag knappt hur jag kunde komma i mål och jag ont i hela kroppen, avslutade kämpen ”Super_Mats” Nilsson.