Det svenska Junior Trophy-laget håller fortfarande en silverplats i Six Days. Avståndet fram till ledande Frankrike utökades dock.

Albin Elowson och Team West håller otroligt nog en andraplats i klubblags-striden inför morgondagens avslutande crossheat. Foto: INGE BERGQUIST

Det femte och näst sista dagen blev inte vad som juniorcoachen Mikael Nilsson hoppats på.
– Vi hade hoppats att våra killar skulle gjort bra ifrån sig på morgonens första prov och på så sätt sätta press på Frankrike men det blev inte så.
Nu krävs det det att fransmännen ska råka ut för något för att de svenska juniorerna ska ha en chans nå guldplatsen. Men alla fyra franska juniorer rullar fortfarande så chanserna är små till det.
Samma sak gäller för att det svenska Trophy-laget ska nå den sista pallplatsen. Det svenska laget tappade idag två minuter mot tredje laget som är USA.
Glädjande nog så kunde Jessica Jönsson ta in något på Australien i tjejstriden. Tyvärr behövs det några minuter till för att Jessica ska kunna gå om Australien och nå bronsplatsen. Intressant är att Australien tappade ytterligare en tjej idag och om hon inte startar om i morgon är Alison Parker liksom Jessica ensam i laget.
Vad det gäller klubblagstriden så verkar det som Team West ska kunna behålla sin andraplats idag. Gör man det så kan man sannerligen säga att det är en skräll utan dess like.
Tyvärr efter gårdagen låg Team Östra Göta på en sjundeplats men idag tvingades både Patrik Ståhl och Emil Carlsson utgå och ensam kvar är Kristoffer Jönsson.