Presskonferensen med de svenska Junior Trophy-förarna är precis avslutad. Även om de för närvarande är tvåa i tävlingen så har svenskarna inte gett upp hoppet om guldmedaljen

Några fundersamma svenska Junior Trophy-förare minuterna innan presskonferensen skulle börja i Kotka, Finland. Från vänster Johan Carlsson, Kalle Svensson, Calle Sjöö och Martin Sundin. Foto: INGE BERGQUIST
.

Six Days drar alltid till sig ett stort internationellt pressuppbåd och det är ingen skillnad i Finland. Så inför ett pressuppbåd från runt om i världen så fick de svensk juniorerna svara på frågor från britten Jonty Edmunds som sköter om de dagliga presskonferenserna i pressrummet.
De svenska juniorerna verkar inte alltför nedslagna över att man trots allt tappat en viktig kugge i laget idag; Johan Carlsson. Visst är man besvikna men kanske mer fundersam.
– Man funderar mest varför just vi skulle råka ut för det här, menade kvartetten efter presskonferensen.
Den som kanske mest var besviken av de fyra förarna var Johan Carlsson.
– Jag hade ju sett fram emot det avslutande crossprovet och fått ”skjorta” av fransmännen där och nu får man inte chansen, tyckte Johan som på frågan från Edmunds vad han nu skulle göra svarade:
– Jag ska hjälpa killarna att hitta bra spår på proven och peppa dom.
Vad det gäller guldchanserna så har de som sagt var minskat men Six Days är inte över förrän alla förarna är i mål på lördag. Då vet vi hur det gick men räkna med att laget gör allt för återta guldplatsen. Och chansen finns fortfarande.