Eftermiddagens träning och tidskval är körda i Lidköping. Och VM–ledande Cody Webb satte dagens hittills snabbaste varv just i slutet av Prestige–klassens tidskval. Av svenskarna körde Magnus Thor bäst och i Europa–klassen kör fyra av de sex svenskar som kom till start final ikväll. 

Totalt elva svenskar kom till start när finalen av årets SuperEnduro–VM körs i Lidköping under dagen. Nio av de är fortfarande med till kvällens finaler. I Prestige och Junior översteg antal förare inte de 14 som får köra finalerna, men i Europa–klassen fick vi redan under eftermiddagen kolla in ett Sista Chansen–heat.

Där fick endurogymnasiets Zebastian Wennerlund ge sig, han slutade som femte man och är därmed reserv till kvällen. Redan på den fria träningen innan lunch gick Isak Österberg omkull och valde efter kraschen att inte fortsätta.

 

Tobias Karlén.

 

I Europa–klassens två finaler till kvällen får vi därmed se fyra svenskar – Robin Gunnarsson, som kvalade in som femma, Robert Forsberg, som var åtta, Emil Johansson, nia, samt Albin Norrbin, som var fjärde och sista förare till final via Sista Chansen.

Junior–klassens tidskval dominerades av VM–ledaren Kevin Gallas, Tyskland, som var över fyra sekunder före näst snabbaste förare. Svenskarna Anton Rosendal och Tobias Karlén hade båda problem med den tekniska och tighta banan, men får köra finalerna till kvällen.

 

Cody Webb.

 

I Prestige övertygade rookien Billy Bolt, som länge hade snabbaste varv. På sitt tionde och näst sista klämde dock VM–ledaren Cody Webb till med dagens hittills enda varvtid under 40 sekunder. Och sände en signal till Taddy Blazusiak, den sexfaldige mästaren som jagar 17 poäng bakom amerikanen i fighten om titeln.

Blazusiak var förresten trea på tidskvalet, sju tiondelar efter Webb. Av de svenska förarna klarade sig Magnus Thor bäst med en elfte tid, dryga åtta sekunder bakom Webb. Eddie Karlsson, som gör sin första SuperEnduro–tävling, var tolva och dryga sekunden bakom Thor. John Nyström fick problem med hojen och lyckades inte sätta något snabbt varv på tidskvalet.

 

Billy Bolt.