Årets Superenduro–VM inleddes i polska Krakow, tidigare i december. Den comebackande hemmaföraren Taddy Blazusiak vann och är på jakt efter sitt sjunde VM–guld i disciplinen. Men det är inte förrän i Lidköping, i påsk, som det hela kommer avgöras. Och biljetterna är nu släppta.

Ja, Taddy Blazusiak var alltså tillbaka på banan när årets SuperEnduro–VM inleddes i polska Krakow för ett par veckor sen. Polacken la ju av för bara ett drygt år sedan, men när KTM lockade med World Enduro Super Series till 2018 bestämde sig 34–åringen för en comeback. Och då passade han på att smygstarta säsongen med SuperEnduro–VM, disciplinen han under många år dominerade och har sex raka VM–guld i.

 

Taddy Blazusiak är nummer ett igen. I alla fall efter säsongens premiär. Foto: Future7Media

 

Succén var också ett faktum när Blazusiak, efter att ha varit tvåa i samtliga tre finalheat, vann säsongens första GP, närmast före Cody Webb och med överraskningen Billy Bolt, som debuterade i VM–sammanhang, på tredje plats.

Efter premiären tar serien nu juluppehåll men är tillbaka redan på Trettondagen, den 6 januari, med andra rundan. Sedan följer dubbla tävlingar i Spanien, Malaga den 17 februari och Bilbao den 3 mars, innan finalen avgörs i Lidköping den 31 mars.

Bandyhallen Sparbanken Arena är skådeplats och biljetterna är nu släppta – ta chansen att säkra din plats redan nu. Och varför inte som en perfekt julklapp?

Biljetterna hittar ni här. Och lite mer information om tävlingen finns på arrangemangets hemsida.