Alfredo Gomez gladde den spanska hemmapubliken när han körde hem karriärens första seger i SuperEnduro–VM i helgen. Gomez var tvåa bakom Jonny Walker i det första finalheatet och vann sedan de avslutande två. Walker blev totaltvåa och Colton Haaker trea. 

KTM–föraren Gomez knappade därmed in elva poäng på Haaker i sammandraget och är med finalen i Frankrike kvar att köra just elva poäng bakom Husqvarna–föraren. Teamkompisen Walker är i sin tur ytterligare åtta poäng bakom och det är de tre som kommer att göra upp om medaljerna. Fyran Mario Roman har 48 poäng till medaljplats.

Svenske John Nyström har kört in totalt 14 poäng under året. Han fanns på plats i Bilbao men fanns inte med till finalerna efter att bara ha kört ett varv under tidskvalet.

I Junior–klassen vann sydafrikanen Blake Gutzeit, Yamaha, närmast före chilenaren Benjamin Herrera, TM, och landsmannen Travis Teasdale, KTM. I sammandraget leder Gutzeit med 30 poäng före Herrera. David Cyprian, Tjeckien, Gethin Humphreys, Storbritannien, och Tim Apolle, Tyskland, är alla inom en poängs marginal och ser ut att få slåss om bronset.