Det har varit ett tungt år för Joakim Ljunggren i de svenska Klassiker–racen. På Ränneslätt förra året kraschade han strax efter starten, på Gotland kunde han inte hänga med och på Stångebroslaget i helgen kom en ny startkrasch. Ljunggren tvingades efteråt till sjukhus där han också blev kvar under natten. 

Joakim Ljunggren var sen till starten när årets Stångebroslag avgjordes under gårdagen. Den regerande mästaren, med nummer 1 på hojen, fick trycka sig in mellan två hojar och tvingades stå betydligt längre mot innern jämfört med var värsta konkurrenterna Albin Elowson, Adam Andersson och Rikard Hansson ställt upp sig.

Ljunggren fick ändå ett bra utsläpp och in i första böj var han fyra–femma. Men när startkurvan till slut blir skarp, nästan 90 grader, blev det trångt för KTM–föraren. Och framför nöp Kevin Olsen hårdare på bromsen än Ljunggren hade räknat med.

Den sexfaldige segraren av Stångebroslaget flög i backen och bakom kom i princip hela fältet av förare och skulle förbi. Ljunggren blev påkörd av minst ett par cyklar och hans krasch orsakade dessutom en större krasch lite längre fram, dock inte värre än att alla kunde ta sig därifrån.

 

Ljunggren transporterades iväg av sjukvårdare och vidare till sjukhus.

 

När dammet lagt sig låg Ljunggrens hoj kvar på innern, medan föraren själv kravlat sig över till andra sidan av banan. Och det syntes att han var rejält mörbultad.

Han ställde sig visserligen upp själv till slut, men tvingades ta hjälp av sjukvårdare för att ta sig därifrån. Väl i depån konstaterades att Ljunggren också behövde transporteras vidare till sjukhuset i Linköping.

På kvällen uppdaterade frun Lina hans Instagram med följande meddelande:

” Vi är nu på sjukhuset i Linköping. De har upptäckt 2 saker som är onormala. 1:a är en nackkota som är ”förflyttad” bakåt. De misstänker att ligamentet kan vara skadat och om det går av är det risk för förlamning. Vi måste därför göra magnetröntgen.
2:a är att det är någon form av vätska i buken som de misstänker är blod. Detta kan vara normalt men kan även ha blivit av kraschen .. Joakim får vara kvar över natten och vi kommer veta mer i morgon.”

Vi återkommer förstås när vi vet mer om Ljunggrens tillstånd.

 

Joakim Ljunggrens Instagram–konto.