Länsstyrelsen stoppar Bollekollen SK från att köra SM–premiär i enduro. Och bara två månader innan premiären tvingas man därför ställa in tävlingen. Men premiär den 23 maj blir det i alla fall. Falköpings MK tar nämligen över arrangemanget, som nu kommer köras utan krav på körkort.

– Det här kom naturligtvis som en chock för oss alla och ett intensivt arbete med att hitta en lösning har under några dagar pågått.

Ja, det skriver samordnaren för Knobby Swedish Enduro Championship, Marcus Frändén, i ett pressmeddelande efter att det står klart att Bollekollen MK i Bollebygd alltså inte får de tillstånd som krävs för att man skulle kunna köra den tilltänkta SM–premiären.

Besvikelsen var förstås stor hos klubben, som dock hoppas kunna komma tillbaka som arrangör under 2016 istället.

Premiären kommer trots det att köras den 23 maj. I Falköping. Falköpings MK tar nämligen över arrangemanget på kort varsel och kommer köra på sitt ordinarie område. Det betyder dock att vi kommer få en något annorlunda SM–tävling. Man kommer köra två eller tre prov per varv och provtiden kommer säkerligen bli i paritet med vad den brukar vara, kanske till och med något längre, men transporterna kommer bli betydligt kortare. Likaså totaltiden.

För att det inte ska bli för trångt på banan har man också valt att dela upp tävlingen i två delar, där Bredd/VRM och Dam kommer att köra på förmiddagen och SM/JSM på eftermiddagen.

– Vi är tacksam för att klubben tar på sig uppdraget och är övertygad om att det blir en bra start på årets säsong. I och med detta kan vi nu också meddela att den första deltävlingen kommer att köras utan krav på körkort, skriver Frändén och Knobby Swedish Enduro Championship vidare i pressmeddelandet.