Med drygt två månader kvar till premiären är kalendern nu spikad. SM–finalen i enduro kommer att köras i Söderhamn, lördagen den 4 oktober. SEC

Det blir totalt sju tävlingsdagar över fem deltävlingar i årets upplaga av SM i enduro för seniorer och juniorer, samt lika många för veteran-RM och Ladies Cup. Nu är det nämligen klart att finalen, som tidigare stod som TBA, kommer att köras av SMK Söderhamn, lördagen den 4 oktober.

– Tävlingen kommer att köras på deras fina anläggning Flystaden. Platsen är perfekt och har en stor potential, hälsar SM-sammordnare Marcus Frändén i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Banvarvet kommer innehålla två crossprov och två enduroprov, som alla ligger samlade med närhet till depån och som gör tävlingen otroligt publikvänlig. Transporterna kommer gå uteslutande i terräng runt hela det stora flygområdet. Hela depåområdet ligger på asfalt och i direkt anslutning till det ena crossprovet som avgörs på gräs.

SM-serien inleds med en dubbeltävling i Uddevalla, helgen den 24–25 maj och gör sedan ett uppehåll på knappa tre månader innan nästa körs av Östhammars MK den 16 augusti. Därefter väntar Kumla Enduroteam med en tävling den 30 augusti innan SMK Hofors tar över och kör en dubbeltävling den 20–21 september.