Fyra tävlingar blir sju till nästa år när SM-serien inleds där den avslutades i år – i Uddevalla. Fortfarande saknas dock arrangörer till ungdoms- och dam-SM, där enbart en tävling finns på schemat just nu.

SM–serien i enduro inleds 2014 där vi avslutade i år, hos BMK Uddevalla på Glimmingen. Arrangören fick beröm för arrangemanget, blodad tand inför fler SM–tävlingar och förnyat förtroende från SM-samordnare Marcus Frändén. Den enda skillnaden i upplägget från i år är att det blir en dubbeltävling för SM/JSM/VRM/LC i stället för att man som i år körde USM/DSM andra dagen.

24–25 maj är datumen för premiären och det blir också den enda SM–tävlingen som körs under våren, mycket på grund av att kalendern då är så full med EM– och VM–tävlingar.

Den 4 juli, alternativt 3:e eller 5:e beroende på hur schemat för SM–veckan läggs, körs sen SuperEnduro–SM i Borås och den 16 augusti körs deltävling två på Lunda Flygfält, precis som i år arrangerad av Östhammars MK.
Helgen efter, den 23 augusti, ligger den enda nu klara USM/DSM-tävlingen, som körs av Botkyrka MK. Enligt Frändén ryktas det att fler klubbar verkar intresserade men det börjar bli bråttom om man ska försöka undvika krockar med andra tävlingar.

Den 30 augusti kör Kumla Enduroteam den tredje deltävlingen, den 20–21 september blir det dubbeltävling hos SMK Hofors och lördagen den 4 oktober avslutas serien med en icke ännu namngiven arrangör. Enligt Frändén finns det en tillgänglig men man jobbar där för att få till datumet.

Totalt blir det alltså sju tävlingar på fem platser, en rejäl uppryckning från den något avmätta säsongen i år med bara fyra tävlingar alltså.