Kampen har redan börjat utkristallisera sig. Australiensiskorna vann den första dagen men det var svenskorna som avslutade bäst. Och kan Emelie Karlsson bara få ordning på cykeln kommer det bli en hård fight ända in i mål.

Emelie Karlsson var bra med trots problem med fjädringen.
Emelie Karlsson var bra med trots problem med fjädringen.

Att damernas Six Days skulle bli en kamp om segern mellan Sverige och Australien var det nog många som var överens om från start. Och tittar vi på resultaten efter den första dagen behöver vi inte heller omvärdera den gissningen.

Emelie Karlsson, Jessica Jönsson och Sanna Bergman gjorde alla tre en klart godkänd insats, men har dryga minuten upp på Australien.

Emelie Karlsson hade det tufft på ett av proven som kördes två gånger, men på de övriga var hon topp-3 hela dagen.

– Efter omständigheterna är jag väl nöjd med resultaten. Men ingenting stämmer med fjädringen på nya cykeln. Hade jag fått göra om hade jag fraktat hit min hoj från Australien. Det hade vart värd varenda cent känns det som nu, berättade svenskan efteråt.

Emelie hann bara testa sin nya Husabergare (hon kör Yamaha hemma i Australien) under knappa halvtimmen innan det var dags för besiktning i veckan. Och hon kände direkt från start att det skulle bli en tuff dag.

– Det är ju inget fel på hojen i sig. Men jag måste hitta tid i morgon att ställa in fjädringen bättre. Får börja med förspänningen så får vi ta det efter hand, sa Emelie och fortsatte:

– Det är frustrerande. Och farligt. På näst sista provet var jag på väg att slå runt hela tiden kändes det som.

Tayla Jones och Jessica Gardiner turades om att vinna de fem första proven men på det sista, när det dammade som allra mest, var det svenskorna som var etta och tvåa. Ett gott inför morgondagen, som lär bli ännu mer dammig, får vi hoppas.

Womens World Trophy, preliminära resultat efter dag 1:

1) Australien, 1:58:39, 2) Sverige, 1:59:52, 3) Frankrike, 2:03:53, 4) Italien, 2:06:22, 5) Kanada, 2:06:30, 6) USA, 2:07:51.

Individuellt:

1) Tayla Jones, AUS, 59:10, 2) Jessica Gardiner, AUS, 59:28, 3) Jessica Jönsson, S, 59:39, 4) Emelie Karlsson, S, 1:00:12, 5) Geraldine Fournel, F, 1:01:47… 10) Sanna Bergman, S, 1:03:23.