Nio svenska enduroförare har tagits ut. Av dem ska sju stycken bilda World och Junior Trophy-lag på årets International Six Days Enduro. Den slutliga uttagningen av landslag görs efter EM–tävlingen i Skövde. 

Endurolandslagets förbundskapten Emil Lundqvist har nu, tillsammans med Kenta Karlsson, presenterat den bruttotrupp av svenska förare som slåss om sju platser till höstens Six Days, i Chile. Från början var det sagt att man skulle plocka ut tio man men det blev alltså bara nio, av olika anledningar.

 

Förbundskapten Emil Lundqvist har tagit ut nio man, av varav sju kommer utgöra de svenska herrlagen.

 

De uttagna är följande: Albin Elowson, FMCK Skövde och Husqvarna, Oskar Ljungström, Falköpings MK och Husqvarna, Micke Persson, Karlskoga EK och KTM, Erik Appelqvist, Kortedala MK och Yamaha, Pontus Skoog, Karlskoga EK och KTM, Robert Friberg, Tibro MK och Husqvarna, Rikard Hansson, Tibro MK och Husqvarna, Oliver Nelson, Tibro MK och KTM, samt John Salomonsson, FMCK Skövde och Husqvarna.

De två landslagstrupperna under tävling kommer utgöras av totalt sju man – fyra i World Trophy och tre i Junior Trophy. Det betyder alltså att två namn ska bort från den nuvarande truppen. Dock hintar Lundqvist redan nu om att man kan komma att ta med en reserv till Chile, i det fall budgeten tillåter.

 

Rikard Hansson kommer göra Six Days–debut om han kommer med i det World Trophy–laget.

 

Rikard Hansson, Oliver Nelson och Robert Friberg har samtliga fallit för ålderssträcket i Junior, vilket betyder att de kör i seniorlaget i det fall de kommer med i den slutliga truppen. Vi kan också konstatera att endast en förare faller in i E3–klassen – Oskar Ljungström. World Trophy–laget måste nämligen köra med förare i såväl E1 som E2 och E3, medan det i Junior räcker att ha förare med i två av klasserna. Persson, Friberg, Salomonsson och Skoog kör E1, medan Elowson, Nelson, Appelqvist och Hansson kör E2.

Tävlingen körs i chilenska Vina del Mar mellan den 12 och 17 november. De slutliga svenska lagen kommer att presenteras efter EM-tävlingen i Skövde, som avgörs 11–12 augusti. 

 

Albin Elowson är självskriven i den svenska truppen när han nu är skadefri. Och lär återigen få leda det svenska Junior Trophy–laget.