Förberedelserna inför den 87:e upplagan av Six Days pågår för fullt. Den italienska ön Sardinien fylls nu av motorcykelåkare, mekaniker, media och publik från hela världen. Sverige har tre landslag och sex klubblag på plats.

1913 kördes det allra första Six Days, när hemmanationen Storbritannien vann i Carlisle. Sedan dess har 86 upplagor av det som numer är världens, åtminstone organisationsmässigt, största motorcykeltävling körts.

Olbia på Sardinien är huvudorten i år, banorna är utsnitslade i skogarna runt staden och just nu är 31 svenska förare tillsammans med en mängd mekaniker, servicefolk, föräldrar och andra på plats för att gå prov hela veckan. Motorcyklarna ska besiktas in i morgon torsdag, sedan blir det stor invigningsceremoni på lördag innan allvaret drar i gång på måndag i nästa vecka.

Race Magazine kommer självklart finnas på plats då. Och förutom att läsa ett flertal reportage från Sardinien redan i numret som når prenumeranter onsdagen efter att tävlingen är avslutad, kommer ni också här på hemsidan att varje dag kunna läsa om hur tävlingen utvecklar sig för de svenska lagen.

LANDSLAG

Trophy: Micke Persson, Anton Sandstedt, Adam Broström, Jesper Börjesson, Martin Sundin, Tommy Sjöström.

Junior: Albin Elowson, Lars Löfgren, Oliver Nelson, Robert Kvarnström.

Dam: Jessica Jönsson, Sanna Bergman, Emelie Karlsson.

KLUBBLAG

Team Östra 1: Kevin Olsen, Jonas Karlsson, Jens Hillgren.

Team Östra 2: Alexander Dahlén, Linus Karlsson, Zander Knutson.

Team Östra/Botkyrka 1: Robert Lindholm, Martin Granqvist, Fredrik Johansson.

Team Östra/Botkyrka 2: Robin Wiss, Christoffer Wiss, Rasmus Stenbacks.

Team West: Mattias Ojanperä, Erik Ljungberg, Emil Gustavsson.

Team Södra: Christoffer Gustafsson, Emil Andersson, Christer Jansson.