Målet var en pallplats. Det blev en fjärde. Men det var en imponerande avslutning som Tibro MK och Husqvarnas Anton Sandstedt bjöd på i Tjeckien. Och vid sidan om honom plockade våra veteraner hem ett EM–silver i lag. 

Efter tre godkända EM–tävlingar blev det avslutningsvis en mycket bra helg för Anton Sandstedt när EM–serien avgjordes i tjeckiska Uhlirske Janovice. Sandstedt var på fjärdeplats inför tävlingen och lyckades behålla den när han körde till sig en andraplats genom att bli fyra på lördagen och tvåa på söndagen.

Sandstedt plockade också poäng i tabellen för samtliga klasser med en trettonde och en nionde plats där. En tabell som italienaren Maurizio Micheluz tog hem för andra året i rad.

Också veteranen Mikael Wiberg tog hem en fjärdeplats efter att ha avslutat serien med att bli tia och nia i Tjeckien. Patrik Andersson tog placeringen efter Wiberg totalt, trots att han bara kört två av de fyra tävlingarna.

Och även om det inte blev några individuella medaljer i år kan vi trösta oss med att veteranerna Wiberg och Andersson, tillsammans med Christer Andersson, plockade hem en silvermedalj i den lagtävling som alltid körs i samband med sista EM–helgen.

I samma lagtävling körde också de svenska juniorerna, Sandstedt, Emil Gustavsson, Mattias Ojanperä och Erik Ljungberg, till sig en fjärdeplats.

Läs mer om EM–tävlingen, där hela 17 svenskar deltog, i Race nummer 13 som nått prenumeranter i dag.