Lördagskvällen i polska Lodz tillhörde hemmaidolen Tadeusz Blazusiak.
”Taddy” frälste sina inhemska supportrar när superenduro-VM invaderade Atlas Arena.
Men det blev en minnesvärd afton även för svenskarna Joakim Ljunggren och Johan Edlund. Joakim blev totaltrea. Han har en bra chans att försvara förra vinterns VM-silver. För Johan var det debut i indoor-VM. Han klarade sig med den äran och slutade totalelva.

Edlund_Ljunggren
Husabergsduon Johan Edlund och Joakim Ljunggren försvarade Sveriges färger i lördagens deltävling i indoor-VM i Lodz i Polen. Båda var mycket nöjda med sin insats. Johan kom elva och Jocke trea. Foto: PER GUSTAFSSON

Jocke hade heatplaceringarna 4-4-2. Han svarade än en gång för en stabil insats. Men det var topplaceringar värmlänningen fick slita rejält för. Banvarvet var kortare än vad brukligt är i de här sammanhangen, men i gengäld oerhört kraftödande. Det var starkt gjort av svensken att avsluta så bra. I tredje och sista finalen hade han närkontakt med polske suveränen Blazusiak under mer än halva heatet.
– Jag är jättenöjd med att vara på pallen. Det kändes lite segt i första heatet när jag fick sådan kramp i armarna och föll två placeringar, men sedan gick det bättre. I sista heatet gick det väldigt bra för mig. Då stumnade jag inte lika mycket utan hängde med bra, summerade den sammanlagde VM-trean.
För Johan Edlunds del var det debut både vad gäller Husaberg och inomhus-VM. 20-åringen överraskade positivt och hamnade elva via finalraden 11-12-11.
– Det gick bättre och bättre, framhöll den årsfärske JSM-segraren glatt.
Race MC-sport var på plats i Polen i helgen och följde märkeskamraterna från Karlskoga EK på nära håll. Vi bjuder våra läsare på ett flera sidor långt reportage om VM-deltävlingen i Lodz i nummer 18 som når dig som prenumerant på onsdag (14 december). Vi tar er med bakom kulisserna och ger er en initierad rapport från publikfesten i Atlas Arena.
Har ni inte tidningen är det enkelt att lösa en prenumeration här på hemsidan. Det går också bra att slå en signal till oss så fixar vi abonnemanget smidigt och lätt åt er.