Ja, första ronden gick till Micke Persson i guldfighten mot Josep Garcia. Svensken var 83 hundradelar snabbare när de ställdes man mot man på kvällens SuperTest. Mathias Bellino satte den snabbaste tiden inför en stor och fanatisk hemmapublik. 

Nu är vi igång i Requista. Kvällens SuperTest inledde finalhelgen i Enduro–VM och det var en stor fransk publik som slöt upp för att se det runt 40 sekunder långa varvet som också är en del av extremprovet, bara någon kilometer från paddocken i centrala Requista.

Efter den nationella klassen var Youth Cup först ut av VM–klasserna och sist av 125–förarna ställdes Micke Persson och Josep Garcia mot varandra i en första rond av den mest spännande fighten vi har att se fram emot.

Och det är svensken som har det psykologiska övertaget när det börjar på riktigt i morgon. Persson körde in på 1.19.83 och var 83 hundradelar snabbare än spanjoren. Därmed har han också ett två sekunder stort försprång från start i morgon.

I Junior körde Kevin Olsen in på en 17:e plats och får därmed lägga på fem sekunder på morgondagens tid. Italienaren Alessandro Battig var snabbast, närmast före franske crossföraren Max Vial.

 

Kevin Olsen är förutom Micke Persson den enda svensk som kommer till start i VM–finalen.
Kevin Olsen är förutom Micke Persson den enda svensk som kommer till start i VM–finalen.

 

Christophe Nambotin vann E1–klassen med över sekunden före landsmannen Julien Gauthier. Finske VM–ledaren Eero Remes kommer få slita hårt för att behålla greppet om guldet. KTM har också kört en rövare och satt australiske junioren Daniel Sanders, som imponerade så stort på Six Days, att köra i E1. Allt för att försöka hjälpa Nambotin knipa guldet.

 

Christophe Nambotin jagar ett nytt VM–guld men måste plocka sju poäng på Eero Remes.
Christophe Nambotin jagar ett nytt VM–guld men måste plocka sju poäng på Eero Remes.

 

I E2 fick vi se kvällens häftigaste fight när Alex Salvini och Antoine Meo gjorde upp som sista par ut. Meo behöver bara tre poäng för att säkra guldet men gör en rejäl chansning när han bara kör morgondagen, på söndag åker nämligen fransmannen till Marocko för att där köra Merzouga Rally.

Salvini vann i alla fall dagen, med Meo som sexa. Men italienaren kommer behöva ha mycket tur på sin sida om chansen till guld ska leva efter att Meo lämnat.

 

Antoine Meo hyllades kanske allra mest av den franska publiken på fredagskvällen.
Antoine Meo hyllades kanske allra mest av den franska publiken på fredagskvällen.

 

Snabbaste föraren i kväll fick vi vänta till det allra sista racet för att se. Mathias Bellino satsade som vanligt 110 procent, lyckades den här gången och körde in på 1.17.22. Över två sekunder snabbare än närmaste man i klassen, Matthew Phillips.