Sista deltävlingen av Östra Open avgörs på Rörken i Uppsala till helgen. Redan innan den står det klart att Pontus Högberg kommer ta hem Elitklassen. Men det är fortfarande flera pallplaceringar att köra om i diverse klasser.

Pontus Högberg har varit omöjlig i Östra Open i vinter och redan säkrat totalsegern.
Pontus Högberg har varit omöjlig i Östra Open i vinter och redan säkrat totalsegern.

I och med att Östra Open fick ställa in en deltävling tidigare i vintras blir det nu, tack vare att kylan håller i sig, en åttonde deltävling. Precis som premiären i januari kommer finalen att göras på Rörken i Uppsala.

I elitklassen har Pontus Högberg redan avgjort. Högberg har vunnit samtliga sju deltävlingar och kan nolla på lördag och ändå åka hem med totalsegern. Bakom honom hittar vi Niklas Persson som varit tvåa bakom Högberg vid sex tillfällen. Kommer Persson bara till start så bör han fixa andraplatsen.

Kampen om den totala tredjeplatsen står mellan Johan Gustafsson och Kristoffer Jönsson i första hand, endast fyra poäng skiljer förarna emellan.

Kevin Olsén har i juniorklassen gjort det nästan lika imponerande som Pontus Högberg i eliten, med fem segrar och tvåa andraplatser har Olsén också säkrat totalsegern. Alexander Dahlén har god chans att bli tvåa men får köra för det då Emil Johansson jagar där bakom.

I breddklassen har Patrik Andersson gått som tåget, med bara en plump i protokollet och bör kunna fixa totalsegern. Kenta Nyberg, Robert Norgren och Johan Hammarström gör upp om resterande placeringar på podiet.

Motionsklassen till och med 39 år har ägts av Jonas Svensson, som gjort rent hus i de deltävlingar han ställt upp i. Men för att ta hem totalen måste han komma till start då Emil Rönn, Mattias Söder och Johan Wesslen alla har chans att ta in försprånget annars.

I den äldre motionsklassen, upp till och med 50 år, har Joakim Storck det bästa utgångläget. Bakom honom har hela sju förare chans på pallen totalt.

Bland motionärerna över 50 kan det bli en hård kamp mellan Anders Svanefjord, Per Eklundh, Michael Storck och Göran Wallen om den totala segern.

Jessica Jönsson har avgjort damklassen, närmast före Sanna Bergman.

Så vida han kommer till start och tar en placering kommer David Kadestam vinna i Ungdom 125 cc-klassen. Olle Scullman och Lucas Vågberg kommer, hur tävlingen i Uppsala än slutar, att ta pallplatser i totalen men de får köra om vem som blir tvåa och trea.

I den yngsta klassen Ungdom 80 cc har Olle Sundberg imponerat med sex av sju etappsegrar och säkrat segern i sammandraget. En kvartett av åkare, Loke Callemo, William Olsen, Albin Lindqvist och Emil Jonsson, gör upp där bakom.

 

Race kommer att finnas på plats i Uppsala och i nummer 3 kommer ni att kunna läsa om finalen.