De svenska förarna är på plats i Antas och redo för start. EM–premiären körs i ett soligt Andalusien och bland större delar lättåkta partier finns rejält kluriga backar. Samtidigt körs också första omgången av det spanska mästerskapet, där Joakim Ljunggren är regerande mästare i E3.  

Åtta svenskar kommer till start i EM-premiären som körs i sydöstspanska Antas, i utkanten av Andalusien. Samtliga har funnits på plats sedan ett par dagar, gått prov och acklimatiserat sig. Tre svenskar är också anmälda till första omgången av det spanska mästerskapet som körs samtidigt, på samma banor. Däribland vår störste stjärna Joakim Ljunggren, som dessutom är regerande mästare i E3 och var tvåa totalt för alla klasser förra året.

– Men Cervantes som vann då har ju bytt till E3 i år, så det blir tuffare motstånd i klassen i år, sa Ljunggren när han kollade in extremprovet under fredagen.
– Vi körde på samma ställe här förra året i Spanska och det flöt på bra då, jag var trea totalt i tävlingen tror jag, så jag ser fram emot helgen.

I Spanska kommer också Johan Edlund och Micke Persson att köra, Edlund i Ljunggrens klass, E3, och Micke i Junior. De båda Karlskogaförarna kommer båda från skadefyllda fjolår men har tillsammans befunnit sig i södra Spanien, i trakterna runt Marbella, sedan en dryg månad tillbaka och tränat.

”Ska vara med där uppe”
– Det har väl inte blivit många dagar utan hojåkning. Det känns bra. Jag känner mig stark i armarna men det är ju svårt att veta om man har farten så det räcker till, sa Micke som får sig en bra genomkörare inför VM-premiären nästa helg.
– Tanken är att köra hela VM–serien utom Mexiko. Och jag siktar på att vara med där uppe.

Tillsammans med Edlund och Micke nere i Marbella har också Kalle Svensson funnits. Svensson kommer att köra E1-klassen i EM men den skadeförföljda Vimmerby-föraren har störts av ett ont knä de senaste veckorna och när vi träffade honom på fredagen var han fortfarande inte helt ok.

– Det smällde till under en träning för ett par veckor sedan. Jag vilade i fem dagar eller något och sedan kändes det betydligt bättre. Men sen högg det till när jag körde cross och det svullnade upp igen. Känns bättre nu men inte helt bra, berättade Kalle.

Även veteranen Mikael Wiberg tog en tur ner till Marbella innan han vände och körde till Antas för EM-premiären. Wiberg är ensam svensk i Veteran-klassen men ska antagligen få sällskap till åtminstone de två avslutande EM-tävlingarna i Italien och Ungern.

Knepiga backar
Race var under fredagen och kikade på två av de tre proven som körs i helgens tävling. Extremprovet körs dels på en gammal crossbana, men en hel del stockar, betongfundament från en nedlagt betongfabrik intill och en riktigt knepig backe som de fem förare som körde Pre Ride hade väldiga problem med.

Även på crossprovet fanns en backe av det mer extrema slaget, kanske inte lika brant som den på extremprovet men å andra sidan betydligt längre. Till båda de backarna finns dock alternativa slingor även om det rådde tveksamheter vilka klasser som egentligen fick använda sig av alternativet.

DE KÖR EM: 

E1 Junior:

Emil Gustavsson, Husqvarna
Anton Sandstedt, Husqvarna
Erik Ljungberg, Kawasaki

Junior U20:
Rasmus Sjöberg, Husqvarna

E1 Senior:
Kalle Svensson, KTM

E2 Senior:
Martin Sundin, Husqvarna

Veteran:
Mikael Wiberg, Honda

Dam:
Jessica Jönsson