KTM presenterade i dag sina enduroteam för nästa säsong. Och det blir en hel del förändringar jämfört med i år. Alfredo Gomez och Taylor Robert ansluter SuperEnduro–teamet. Amerikanen kommer dessutom finnas med KTM i årets Enduro–VM. Där hittar vi också britten Nathan Watson, som i år tillhört Red Bull ICE1 Husqvarna Factory Racing i MXGP.

Det känns knappt som att årets säsong avslutats. Men det är samtidigt bara några veckor kvar innan den drar igång igen, med vinterns första deltävling i SuperEnduro–VM. KTM, de stora dominanterna i disciplinen, presenterade idag sitt VM–team.

Taddy Blazusiak och Jonny Walker sitter på långtidskontrakt och fortsätter, ansluter gör också, precis som Race tidigare kunnat berätta, Alfredo Gomez från Husqvarna.

Dessutom kommer amerikanen Taylor Robert att vara en del av fabriksteamet under säsongen 2016.

Extremenduro–teamet utgörs av Blazusiak, Walker och Gomez, medan Robert istället kommer satsa på Enduro–VM. Där får han sällskap av Christophe Nambotin, Ivan Cervantes och Laia Sanz som alla tre, till skillnad från Antoine Meo och Matthew Phillips, blir kvar.

 

Amerikanen Taylor Robert ansluter KTM i Europa för hela 2016.
Amerikanen Taylor Robert ansluter KTM i Europa för hela 2016.

 

In kommer också britten Nathan Watson, som hade en misslyckad säsong hos Red Bull ICE1 Husqvarna Factory Racing i MXGP i år. Han lägger nu helt över sin satsning från motocross till enduro.

– Min erfarenhet av enduro är ganska begränsad. Jag har i princip bara kört en sprintendurotävling här i Storbritannien, för ett par år sedan. Men min pappa (Rob Meek) tävlade i enduro, och jag har alltid kört mycket off road, säger Watson som tror att han har vad som krävs för att lyckas.
– I crossen var det inte ovanligt att jag satte min snabbaste varvtid på första tidsträningen. Jag tror att enduro kommer att passa mig och jag hoppas kunna lyckas i min framtida VM–satsning.

Vilka klasser respektive förare kommer köra är ännu inte klart, men vi får i alla fall en hint av Pit Beirer, chef för KTM Motorsport.

– Vi kommer att koncentrera oss på E1 och E2, vi tror att det är där sportens framtid finns.