Mexikanska motorcykelförbundet (FMM) har bestämt sig för att ställa in VM–tävlingen i enduro, som skulle hållas den 5–6 juli. Detta efter att de inte lyckats komma överens med VM–organisationen. Det meddelar nu arrangören för tävlingen.

Det har ryktats under våren om att VM-tävlingen i Mexiko var i farozonen att få ställas in. Men så sent som efter VM–tävlingen i Portugal gick Alain Blanchard och hans mannar i VM–organisationen, ABC Communication, tillsammans med FIM’s endurosektion, CEN, ut och dementerade det hela och sa att det med all säkerhet skulle köras i Mexiko. Detta efter en stor ekonomisk ansträngning från tävlingsarrangören.

Men nu sätter alltså förbundet i Mexiko, FMM, stopp för tävlingen, ett beslut som varken CEN eller ABC Communication trots ihärdigt kämpande lyckats ändra.
Med anledning av att ett stort antal sponsorer hoppat av efter det att FMM för en vecka sen gick ut och sa att man inte längre ställde upp på tävlingen kan ABC Communication inte garantera den ekonomiska hjälp som man på förhand lovat VM–teamen och förarna.

Och trots att FIM besökt arbetet med tävlingen och bekräftat att alla förberedelser löpt på som förväntat blir det alltså inget race i Mexiko, meddelar tävlingsarrangörens banchef Luis Otero i ett brev.