Anmälningstiden till kommande VM–tävlingar i enduro, i Finland och Sverige, har gått ut. Och glädjande nog finns en mängd svenskar anmälda. Däribland Joakim Ljunggren och Jessica Jönsson, som båda rehabiliterar knäskador.

De två kommande VM–tävlingarna i enduro körs i finska Heinola, den 6–8 juni, samt i Enköping, helgen därpå. Och det är en glädjande stor grupp svenska förare som tar chansen att köra tävlingarna. I Finland har vi 20 anmälda blågula – sex seniorer, åtta juniorer, två i ungdomsklassen och fyra damer.

Till Enköping ser det ut att komma hela 52 svenskar till start. Med fördelning 17 seniorer, 21 juniorer, 7 i ungdomsklassen och 7 damer. Att jämföra med fyra hemmaförare i Portugal och fjorton senast i Grekland.

Joakim Ljunggren finns anmälda till båda tävlingarna men är mycket tveksam till start i Finland och fortfarande osäker på om det går att köra heller i Sverige.

– Rehabträningen fortsätter i två veckor till. Sedan ska jag göra ett test med full belastning av knäet. Funkar det inte då så blir det troligen operation, säger Ljunggren till Race och fortsätter:
– Men det ser, och känns, bättre och bättre. Och läkaren tror att det kan funka. Men jag vill hinna träna och köra motorcykel i någon vecka innan Enköping i alla fall.

Också Jessica Jönsson, som också hon rehabtränar efter en knäskada, är anmäld till Enköping.

– Jag har börjat köra motorcykel igen och känner mig på gång. Och det känns ju som att jag måste göra ett försök, säger Jönsson som dock kommer att tvingas tillbaka till operationsbordet efter tävlingen.
– Korsbandet måste fixas och därefter väntar en rehabperiod på minst ett halvår. Men jag skulle vilja köra ett hemma–VM först.

Mer inför VM–tävlingen i Enköping i Race nummer 7.