Olle Löthman kommer att köra för Beta Sweden under 2012. Tävlingspremiären på Beta för Löthman kommer att ske redan i samband med Novemberkåsan den 26-27 november.

 

– Det är bara 18 dagar kvar till Novemberkåsan. Måste fixa en barnvakt tills det, skrattade Olle Löthman när Race pratade med honom på tisdagskvällen.

Löthman kommer att köra en Beta 400 i Novemberkåsan som avgörs i trakterna runt Åsbro, Östansjö och Hallsberg. Planerna på att köra Novemberkåsan hade Löthman tidigare lagt på hyllan, men när det blev klart att han ska köra Beta ändrades de planerna.

– Min budget klarade inte av Novemberkåsan så jag hade lagt ned det. Men i och med att det blev klart med Beta så fick jag en ny chans och tog den. Som tur är det inte så mycket att meka med kåsalyset då det är enkelt och snabbt att montera det på Betan, förklarade en mycket glad Löthman som gör sin tredje start i den klassiska Novemberkåsan som i år körs för 86:e gången.

Liksom många andra tävlingsförare såg det ett tag väldigt ovisst ut för Löthman hur säsongen 2012 skulle bli. Ovanligt många förare har för tillfället inte helt klart med vad man ska köra eller för vilken.

– Tills för en månad sedan såg det väldigt ovisst ut men plötsligt lossnade det. Jag är själv mycket förvånad över hur många det är som vill hjälpa mig till nästa år. Helt klart är att jag kommer att köra SM-serien. Vad det blir sedan vet jag ännu inte för det är så mycket som händer runt omkring mig just nu.

Det är också klart att Niclas Lindberg fortsätter ett år till i Beta Sweden. Däremot så blir det ingen fortsättning för Johan Carlsson som inte har en förlängning på sitt kontrakt med Beta Italien för 2012. Vad Johan kommer att köra 2012 är ännu inte klart.

Förutom Lindberg och Löthman så kommer ytterligare någon förare att ingå i teamet. Det är ännu dock inte klart vilken/vilka.