Lars Löfgren segrade i Linköpings SM-deltävling. Efter tävlingen framkom kritik, bland annat från Martin Sundin, mot att Löfgren varit där och tränat innan tävlingarna.
– Jag var där på uppdrag av Linköpings MS. De behövde hjälp med tidsschemat och dessutom tränade jag deras motionärer, förklarar Löfgren. 

Martin Sundin var en av de som inte gillade att Lars Löfgren tränat sträckorna på Prästtomta innan tävlingen. Sundin kör i samma klass som Löfgren och låg tvåa i klassen när han tvingades bryta på grund av en krasch mot en stubbe och ambulansfärd till sjukhus med ett köttsår i foten.
– Jag tycker inte att man gör så. Det är ganska irriterande. Hade han varit hemmaåkare hade det varit okej, men nu bor han i Dalarna. Det är klart han hade fördel av att veta terrängen på förhand. Det är ganska många som inte var så glada på honom, säger Martin Sundin.
Löfgren förklarar en annan bild.
– Linköpings MS bad mig att komma ner och hjälpa dem. Det var de som bjöd in mig. Dessutom har jag en ganska nära relation till Linköping, eftersom jag kört för dem i Six Days tidigare och gjort tränaruppdrag åt dem. Min bror bor dessutom i Linköping och min pappa har bott där nere, så jag har anledning att åka dit ganska ofta, säger Lars Löfgren.
– Det är ju i så fall samma sak för alla som har hemmaplan i olika tävlingar, det skulle ju också vara orättvist då, fortsätter han.
Löfgren ser nu istället fram emot lördagens tävlingar i Östhammar. Han åker dit med gott självförtroende.
– Det känns bra, det blir inte lika långa prov som i Linköping, säger Lars Löfgren till Race.