Joakim Ljunggren tänkte stå över finalen i SuperEnduro–VM, som körs i franska Tours. Men inomhustävlingen är för rolig för att stå över och ”Jocke” kommer köra trots minimala chanser att ta en topplacering totalt. För Johan Edlund är läget annorlunda – han jagar juniortiteln.

Johan Edlund jagar juniorvärldsmästartiteln i SuperEnduro, i franska Tours i helgen.
Johan Edlund jagar juniorvärldsmästartiteln i SuperEnduro, i franska Tours i helgen.

Efter en tämligen misslyckad start i Barcelonas SuperEnduro–VM var Joakim Ljunggren inställd på att stå över finalen i Tours. Men nu har Husabergs fabriksförare ändrat sig och laddar upp inför första VM–deltävlingen med att köra finalen. Han var elva, tia och femma i racen i Barcelona och placerade sig på en nionde plats totalt.

– Det kändes inte alls bra då. Dåligt och kasst. Jag tänkte hoppa över Tours för att träna i stället men de här tävlingarna är för roliga och för få för att stå över, säger Ljungren på telefon från Karlskoga.

Sedan Barcelona har Ljunggren kört Spanska mästerskapen men inte heller där stämde det. Kanske kan han äntligen visa vad han går för den här säsongen när han får åka helt utan press i Tours.

I toppen av seniorklassen ska det mycket till om inte Taddy Blazusiak, KTM, kör hem sin fjärde raka titel. Polacken är hela 29 poäng före britten David Knight, Honda, som i sin tur skuggas av landsmannen, KTM–föraren, Jonny Walker.

Om Jocke Ljunggren är helt ifrånkörd i kampen om en bra totalplacering är läget något annorlunda för Johan Edlund i juniorklassen. Edlund, på sin Husaberg, ligger tvåa i totalen, på samma poäng som polacken Pawel Szymkowski, KTM. Tillsammans är de tolv poäng efter ledaren, GasGas britt Danny Mccanney, och där är allt fortfarande möjligt. Även svenske Magnus Thor finns med i Tours.

Noteras inför helgen kan också att det för första gången kommer att köras en damtävling i Super–Enduro-VM. Och där kommer motorcykelgeniet, Dakar–stjärnan och regerande världsmästarinnan Laia Sanz att delta.