Igår den 31 oktober skrev Robert Kvarnström på ett två-årskontrakt för italienska Beta. Det är ett rent fabrikskontrakt med lön. Därmed är Kvarnström klar för VM-säsongerna 2013-14.


Det fabrikskontrakt som Kvarnström skrivit på löper på två år, alltså inte ett år plus ett år till vilket annars är vanligt. Därmed visar det också att svensken var mycket intressant för den italienska motorcykeltillverkaren. Det gör också att Sverige nu har två fabriksförare i enduro-VM då Joakim Ljunggren nyligen skrev på för två år till med Husaberg.
Kvarnström kommer att köra JVM under 2013 på en Beta 350 fyrtakt då det är hans sista år som junior då han under året fyller 23 år. Till 2014 flyttar svensken upp till någon av VM-klasserna.
Det är imponerande att  Kvarnström nu har ett nytt VM-kontrakt. Speciellt med tanke på att flera mycket bra VM-förare ännu inte har landat något nytt kontrakt för 2013.
Ytterligare en nyhet hos Beta för 2013 är att portugisen och tidigare Yamaha-föraren Luis Correia, som i år kört i E2-klassen, kommer att köra Betas nya 300 tvåtakt i E3-klassen. Med dessa förändringar hos Beta kan det vara svårt för finländaren Marko Tarkkala och italienaren Oscar Balletti att få förnyade kontrakt för 2013.