Med start den 24 oktober kommer SVT Play att sända en ny serie kallad Kungen av Gotland. Vem den handlar om? Mars ”Lappen” Nilsson förstås. 

Dokumentärserien, producerad av CreativeOne, uppges vara uppdelad i fyra delar, där de tre första kommer läggas upp innan årets Gotland Grand National och med start på måndag den 24 oktober. Det vill säga i nästa vecka. Den fjärde kommer sedan att sändas efter årets tävling, troligen på grund av att Mats Nilssons sista (?) GGN ska vävas in i historien.

”Mats Nilsson är en av Sveriges mest framgångsrika motocross- och enduroförare genom tiderna. En perfektionist som trots sin talanglöshet åstadkommit bedrifter som ingen annan lyckats med, och som tack vare sin envishet och otaliga timmar av träning och förberedelser tillhört världseliten under 20 års tid.”, skriver man i ett pressmeddelande.

Vad krävs för att ta sig ända till toppen? Dokumentärserien, med mycket fokus på Gotland Grand National, ska försöka ge svaren.

Vi på Race Magazine är förstås oerhört glada av att motorcykelsporten tar ännu mer plats i tv–rutan, efter Anders Erikssons fantastiska år med Mästarnas Mästare och I Huvudet på Gunde Svan. Det känns som att våra sporter är på väg in i finare rum.

Se trailern nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=xmCIbd1761Q