Ett av årets mest spännande team i enduro-VM blir Husqvarna CH Racing Monster Energy. Med mindre än två månader kvar till VM-premiären i Chile – i Talca (24-25 mars) – trappas förberedelserna upp.
På en färsk video från Italien får vi följa med Alex Salvini och det amerikanska nyförvärvet Ricky Dietrich när de beger sig ut i bergstrakterna runt Bologna i den naturfagra Emilia-Romagna-regionen.

Husqvarna-teamet består den här säsongen av Matti Seistiola, Lorenzo Santolino, Juha Salminen, Alex Salvini och Ricky Dietrich. Överraskningen i gänget är Ricky Dietrich som blir den förste amerikanen någonsin som kommer att åka en hel VM-säsong i enduro på seniornivå. 24-årige Dietrich är född i Kalifornien, men bor i delstaten Washington. Han upptäcktes på allvar i Europa för fyra år sedan när han slutade totaltvåa i Six Days i Grekland. Han har även samlat mycket meriter hemma i Amerika: sammanlagd etta i WORCS 2006, tidernas första totalsegrare i US Endurocross 2008 och flera toppplaceringar i början av fjolårets AMA Nationals (fyra i Freestone och sexa i High Point).
Fabrizio Azzalin, teamchef i Husqvarna CH Racing Monster Energy, äger stora planer:
– Jag hoppas uppnå samma med honom som jag gjorde en gång i tiden med Merriman och mer nyligen med Meo. Det är en utmaning jag gillar.