Knappt har årets säsong hunnit avslutas innan SM–samordnare Marcus Frändén har nästa års kalender klar. Åtta tävlingar, i sex städer, väntar Sveriges bästa enduroförare nästa år.
– För första gången på de år jag haft rollen som samordnare för Enduro–SM har det varit en fröjd att göra klart nästa års kalender, skriver Frändén. 

För bara tre år sedan hade Marcus Frändén väldiga problem med att hitta arrangörer till SM–serien i enduro. När sommaren närmade sig hade bara en tävling körts och bara ytterligare två fanns i kalendern under hösten. Linköpings MS tvingade sig mer eller mindre att ta en tävling, så att serien i alla fall fick fyra race.

Nu är det ett betydligt roligare jobb Frändén sitter på.

– För första gången på de år jag haft rollen som samordnare för Enduro–SM har det varit en fröjd att göra klart nästa års kalender. Tidigt var det gott om sökande – samtliga datum och lite till blev fyllt, skriver Frändén.
– 2017 kommer SM/JSM/VRM bestå av sex helger och totalt åtta deltävlingar, det betyder alltså att vi kommer få två helger med dubbeltävlingar, en på våren samt en på hösten. Det här är riktigt bra, med fler deltävlingar kan en förare som tvingas bryta ändå hävda sig i totala tabellen. Något som varit betydligt svårare med bara sex deltävlingar.

Serien börjar med en dubbeltävling hos Falköpings MS, helgen den 13–14 maj. Sedan följer två enkeltävlingar ganska nära inpå, vilket betyder att vi har halva serien körd till sommaruppehållet. Östhammar kör tidigt i år, redan den 20 maj, och Vingåker, som avslutade serien i fjol, kör den 10 juni.

13:e augusti är man tillbaka hos FMCK Skövde, som kör för andra året i följd. Uddevalla, som tog paus i år efter Novemberkåsan förra året, är sedan tillbaka med en dubbelhelg den 9–10 september. Serien avslutas med final i Kumla, lördagen den 30 september.

USM–serien har fyra tävlingar klara och där ska ytterligare en in. Falköping kör premiären, helgen innan man kör premiären i stora SM. Skövde gör just nu deltävling nummer två, precis som i år på lördagen innan man kör stora SM. Helgen efter är det dags för tredje deltävlingen hos Botkyrka MK och finalen just nu är planerad till Lidköping, den 23 september.