Endurons VM–cirkus återvänder till Sverige 2014. Det är Göta MS i Enköping som kommer stå som arrangör för en deltävling, helgen den 14–15 juni. Och en vecka innan dess kommer en deltävling i Finland att köras.

VM–teamen fick under tävlingshelgen i Portugal presenterat för sig den preliminära kalendern för nästa år. Än är dock inte alla arrangörer och alla datum helt  spikade och därför har FIM valt att vänta med att göra den officiell.

Att det kommer köras race i Sverige, helgen innan midsommar står dock helt klart. Redan i förra veckan berättade Göta MS ordförande, Roger Ahlén, om arbetet som pågått i nästan ett år nu. Och nere i Portugal bekräftade Svemos Patricia Eneroth att den svenska arrangören var klar.

Klart är också att det kommer köras tävling i Finland en vecka före, men enligt uppgift var Sverige/Finland en av få dubbelhelger och det är det som gör att organisatören dröjer med att presentera kalendern.

Några race i Sydamerika kommer det med största sannolikhet inte att bli under 2014, däremot lutar det åt en tävlingshelg i Mexiko.

Läs mer om Göta MS VM–arrangemang i Race nummer 7, som når prenumeranter på onsdag.