Nu är det allvar. De amerikanska juniorerna har förstått att det är skarpt läge, samtidigt som svenskarna har det tufft i de hala och leriga förhållandena som råder efter gårdagens häftiga regn. När tre av dagens sex specialprov är körda har Sverige tappat mer än halva det försprång man hade inför dagen.

Faktum är att samtliga tre amerikanska juniorer är snabbare än samtliga tre svenska juniorer. Steward Baylor kör riktigt fint och är femtonde totalt, medan vårt starkaste kort – Albin Elowson, inte alls hittat rätt under dagen. Elowson hittas först på 40:e plats och är bara fjärde bästa svensk.

 

De amerikanska juniorerna hr fått upp farten rejält.
De amerikanska juniorerna hr fått upp farten rejält.

 

Räknar man samman amerikanernas tid har de kört på 1.05.45, medan Sverige har 1.06.44. En minut av försprånget på 1.55 är alltså redan borta. Italien åker jämnt med Sverige, så där behåller vi försprånget.

Micke Persson är 34:a och Jesper Börjesson 38:a, tillsammans med Elowson är samtliga tre inom en marginal på nio sekunder och där emellan trycker sig Trophy–lagets Kevin Olsen in också. Adam Andersson är ytterligare några sekunder bakom Elowson, och Oliver Nelson några sekunder bakom honom.

 

Kevin Olsen gör en bra dag så här långt.
Kevin Olsen gör en bra dag så här långt.