Enduro–VM:s alldeles egna silly season är i full gång. Nu bekräftar juniorvärldsmästaren från 2011, fransmannen Jérémy Joly, att han skrivit på ett kontrakt med franska KTM. Därmed lämnar han Joakim Johanssons svenska Honda-team.

Jérémy Joly kommer att köra KTM 2014.
Jérémy Joly kommer att köra KTM 2014.

Efter att Jérémy Joly vunnit JVM 2011 för HM-Honda Zanardo körde han sitt eget Yamaha-team under 2012, med en tiondeplats i E1 som facit. Till 2013 fick han återigen Honda-kontrakt, den här gången med Joakim Johanssons storsatsande svenska VM-team Johansson MPE. Joly förbättrade sitt resultat i klassen och blev femma.

Men samarbetet blev bara ettårigt, Joly bekräftar nu nämligen att han skrivit på för det franska KTM-teamet.

– Jag vill tacka mina partners för 2013 och alla som har hjälpt mig under säsongen. Till 2014 är det nya färger som gäller. Jag har skrivit på för KTM Frankrike och är väldigt glad för den här utmaningen, skriver Joly själv på sin Facebook-sida.

Klart är också att Daniel McCanney, som bröt sitt kontrakt med Gas Gas, kommer att köra för Beta nästa år. Matti Seistola och Lorenzo Santolino, som båda två i år kört Husqvarna, kommer att köra Sherco, där också Jeremy Tarroux och Fabien Planet får fortsatt styrning.