Efter en vacklande inledning har Oskar Ljungström hittat farten i Team West Sweden 1. Idag blev Ljungström totaltolva av klubblagsförarna. Och räknar man samman samtliga tider, både landslags– och klubblagsförare, så är Falköpingsföraren topp–50.

– Jag visste inte någonting vad jag skulle vänta mig när jag kom hit.

Nej, Oskar Ljungström blev nog lite chockad efter åtta timmar på motorcykeln och inte ens en timme specialprov när han i måndags gjorde internationell debut i enduro.

Men det har gått bättre och bättre och tillsammans med Mattias Ojanperä och Marcus Adielsson i Team West Sweden 1 har man under veckan klättrat till en total tiondeplats i Club Team Award.

 

Marcus Adielsson.

 

Och Ljungström själv har sett betydligt både snabbare och tryggare ut ju längre veckan gått. Men dagens resultat var onekligen det största steget framåt – som totaltolva av klubblagsförarna hade han med tiden också slagit sig in topp–50 bland landslagsförarna.

Dessutom var han tredje snabbaste svensk efter Albin Elowson och Oskar Ljungström. Och slog förare som Ty Tremaine och Cody Webb.

 

Oskar Ljungström.

 

– Det har gått riktigt bra och det är betydligt bättre att starta som jag gjorde idag, runt 20–25:a, sa Ljungström som var iväg bland de sista första dagen och då inte startade förrän kvart i tolv.
– Det var inte ens samma banor när jag kom till specialproven. Det var inte rättvist. Nu har jag kommit in i det betydligt bättre också och framförallt vågar jag gasa lite mer. Idag var det roligt, avslutade Ljungström.

 

Mattias Ojanperä.

 

Också lagkompisarna Adielsson och Ojanperä gjorde det bra, som 27:a och 31:a. Några officiella resultat har inte kommit än men efter gårdagen hade Team West Sweden 1 två minuter upp till åttondeplatsen. Det är inte alls omöjligt att man hämtade in det idag.

Team West Sweden 2, med Carl Andersson, Max Ahlin och Erik Wahlström, låg efter gårdagen på en 18:e plats. Erik Wahlström blev idag 39:a, Max Ahlin 66:a och Carl Andersson 74:a.

 

Erik Wahlström.