Det svenska Junior Trophy–laget gjorde en strålande start på årets Six Days. På det första specialprovet, som kördes alldeles efter start, var Albin Elowson tvåa, Micke Persson sexa och Joakim Grelsson nittonde. Av samtliga. Man leder också tävlingen efter den första dagen.

Riktigt sådär bra som det första provet slutade det dock inte, men det svenska Junior Trophy–laget är ändå i ledning och definitivt med i fighten efter den första dagen i Brive. De regerande mästarna leder med knappa halvminuten före Italien och ytterligare några sekunder ner till Frankrike. USA följer som fyra men har nästan minuten upp. Kanada och Australien är redan borta efter att en respektive två förare tvingats bryta dagen.

 

Joakim Grelsson.

 

Micke Persson slutade på en 10:e plats i E1, och som sjätte bästa junior.

– Första provet gick bra. Men sedan började jag krascha och förstod först senare att det hänt något med framgaffeln, sa Persson efteråt.
– Det var helt stumt och jag kunde knappt svänga. Jag fick anpassa farten efter det. Lite synd, men det är en betydligt bättre start än förra året.

Persson kommer byta gaffel innan start i morgonen, dessutom lär killarna ut och kolla något prov också ikväll.

 

Micke Persson.

 

– Jag vill mer. Det kommer bli stalpigt och jobbigt i morgon, men jag är sugen på att ut och dra, avslutade Persson.

Elowson tappade på enduroprovet, dagens andra, men var med som tvåa, femma, åtta och nia totalt av samtliga förare på de fyra andra.

– Där (på enduroprovet) tror jag att jag fick köra om fem stycken förare framför mig. Det tog för lång tid, sa Elowson som ändå var nöjd med placeringen.

Och det bör han förstås vara – eller vad sägs om totaltia, trea i E2 och näst bästa junior? Också Joakim Grelsson svarade för en fin insats den första dagen och placerade sig individuellt på en tolfte plats i E1 på sin 125:a.

Albin Elowson.