För första gången på många år kommer Finland, som blev mästare så sent som 2011, inte att sända något Trophy-lag till Six Days. Inte heller den E3-mästaren från förra året, fransmannen Christophe Nambotin, kommer att komma till start på Sardinien.

Nambotin tvingas ställa in sin medverkan på Six Days
Nambotin tvingas ställa in sin medverkan på Six Days

Finland, som vunnit Six Days hela åtta gånger sedan 1996, tvingas ställa in sitt deltagande med ett Trophy-lag på Sardinien. Efter att Juha Salminen meddelad att han slutat har både Aleksi Jukola och Matti Seistola drabbats av skador som gör det omöjligt för de att hinna bli återställda till racen. Seistola fullföljde den sista VM–deltävlingen i Frankrike med smärtor men efteråt tvingades den gamle crossföraren konstatera att ett ben i vristen var av.
Inte heller vår östra grannes damer kommer att delta på Sardinien i och med Sanna Kärkkäinens skada. Däremot kommer man att ställa upp med ett juniorlag, bestående av Matias Savo, Paavo Honkanen, Eemil Pohjola och Kim Teikari.
Frankrike är möjligen fortfarande favoriter men i och med att Christophe Nambotin tvingas avstå tappar min sitt starkaste kort till tävlingen. Nambotin kraschade under den sista VM–dagen och tvingades bryta racet med en skadad hand. Efteråt konstaterades att ingenting var brutet men att ett ligament var så pass trasigt att en operation krävdes.
Vem som ersätter Nambotin är oklart även om Shercos Fabien Planet får anses ligga nära till hands. Klart är i alla fall att fransmannens frånvaro på Sardinien definitivt gör Joakim Ljunggrens möjligheter att ta hem den individuella klassen, E3, större.