Den regerande juniorvärldsmästaren Mathias Bellino kommer inte till start i VM–premiären i Chile. Fransmannen, som i år kommer köra mot seniorerna i E3–klassen, har inte återhämtat sig från sin vristoperation. Dessutom blev han av med en fingertopp i veckan i en märklig olycka.

Regernade juniorvärldsmästaren Mathias Bellino, nu i E3, har det tungt nu. Bild: J.EDMUNDS/KTM IMAGES
Regernade juniorvärldsmästaren Mathias Bellino, nu i E3, har det tungt nu. Bild: J.EDMUNDS/KTM IMAGES

Den förre motocross–föraren Mathias Bellino slog alla med häpnad när han körde hem totalsegern i junior–VM förra året – med bara ett års erfarenhet av endurotävlingar. En vrist spökade dock under större delen av hösten och efter säsongen valde han operation.

Tanken var att Husabergföraren skulle göra comeback i Chiles GP i helgen men efter ett par veckors träning på sin nya FE501:a insåg han att kroppen inte var helt läkt. Och just när han skulle gå ut med att det inte blev någon start i varken Chile eller Argentina kom nästa smäll. Bellino fastnade med höger långfinger i en taxidörr och fingertoppen försvann.

På sin Facebook-sida skriver han:

”En dålig nyhet kommer sällan ensam. Jag skulle just meddela att jag inte kommer till start i Chile eller Argentina när jag i dag, i en taxi, skar av en bit av mitt finger.”

Fransmannen hoppas nu i stället vara tillbaka till VM–deltävlingen i Spanien i maj. Tills dess får vi hoppas att han undviker att ta taxi.