Joakim Ljunggren finns som vi tidigare berättat inte på plats på Sardinien och Six Days som startar i morgon. En irriterad armbåge stoppade svensken, som i stället hoppades på en titthålsoperation med syfte att lindra smärtan. Men inte heller den blir av och Jocke kan nu tvingas leva med smärtan under resten av sin aktiva karriär.

Jocke Ljunggren har haft problem med smärta i armbågen under i princip hela året. Tabletter och gel har hjälpt tillfälligt men när VM–serien var avslutad kände Ljunggren att det var dags att kolla upp skadan hos en specialist.

Där fick han rådet att avstå Six Days och i stället komma tillbaka för magnetröntgen och en eventuell titthålsoperation för att komma till rätta med problemen. Magnetröntgen gjordes i onsdags men någon operation blir det inte för svensken.

– Det är broskskador på båda lederna i armbågen, men det är inget de vill operera. Gör man en operation och slipar kan det bli lite bättre, men risken är också att det i stället blir mycket sämre, säger Ljunggren till Nerikes Allehanda.

Ljunggren får nu ställa sitt hopp till artrosläkemedlet glukosamin samt att fortsätta behandla skadan med tabletter, gel och eventuellt kortisonsprutor under tävlingar.