Årets säsong har gått tungt för Martin Larsson. Hälsinge-grabben ser nu dessutom ut att missa Novemberkåsan i Hallsberg den 26-27 november.

Martin Larsson tvingas troligen stå över en start i årets Novemberkåsa på grund av sviter från kraschen i GGN. Här gör Martin tummen upp dagen innan starten i GGN. Så nu får väl tummen upp istället gälla för 2012 års säsong. Foto: Inge Bergquist

Husaberg-föraren Martin Larsson har i år haft en säsong som bestått av en rejäl uppförsbacke. Fast det finns ett par ljusglimtar som andraplatsen totalt vid SM-premiären i vintriga Östersund och insatsen på Husaberg 125 tvåtakt i seniorlandslaget vid i Six Days Finland.

Men direkt efter Six Days kom en handskada i samband med SM i Njurunda. En efterhängsen handskada som gjorde att Martin fick ta ett ofrivilligt uppehåll igen.

Martin kom dock tillbaka och stod på startlinjen på Gotland. Tyvärr blev det en krasch där Martin slog i mjälte, lår och fot.

Det är just den svullna mjälten som är problemet och som troligtvis gör att Martin inte kan starta i Novemberkåsan.

– Mjälten är fortfarande svullen och läkaren som undersökt mig säger att den ännu inte skulle tåla en smäll. Jag vill inte riskera något utan jag får nog stå över i år, suckade en nedstämd Martin när Race pratade med honom.

Martin var tänkt att köra Husaberg 125 i Novemberkåsa. Samma hoj som han överraskade med att köra så bra på i Six Days. Annars har Martin kört Husaberg 250 i år.

Det verkar dock som Martin är en mycket bra 125-förare. För vid två tidigare tillfällen har Martin utmärkt sig som 125-förare.

Första gången var i Vimmerby 2008 när han som 17-åring körde in på 13:e plats totalt och var därmed yngste och bäste debutant i det året. Året därpå, 2009, kom den verkligt stora skrällen i Falun genom en andraplats totalt bakom Joakim Ljunggren. Tyvärr tvingades Martin bryta Novemberkåsan i Gävle förra året sedan han slagit hål på en motorkåpa.

Martin blir inte heller på bättre humör får höra att det troligtvis inte blir ett vinter-SM som börjar nästa års SM-säsong.

– Du skämtar, jag som hade sett fram emot det!

Nej det är inget skämt. Som det ser ut idag så kommer det endast att gå SM-deltävlingar på barmark. Alla SM-deltävlingar är ännu inte spikade men det finns arrangörer.

Helt klart är också att enduro-SM inte krockar med någon deltävling i cross-SM 2012. Datum och arrangör för cross-SM är redan officiella medan det tar ytterligare ett tag innan dito för enduro-SM kan presenteras.