Johansson Yamaha Junior Enduro Team är namnet på Yamaha Europes officiella team i Enduro–VM’s juniorklass. Som teamchef ser vi Joakim Johansson och föraren som ska göra det heter Mikael Persson. Duon är redo för premiären i Finland. 

Vid sidan om Outsiders Yamaha Official Enduro Team, där Loic Larrieu styr en WR450F i EnduroGP och Jamie McCanney en WR250F i Enduro2, finns ett svenskt Yamaha–team i VM’s juniorklass. Vi pratar förstås om Joakim Johansson och hans Johansson Yamaha Junior Enduro Team.

Johansson går in på sitt tredje år med Yamaha efter bytet från Honda. Tredje året med full VM–satsning blir det också för Mikael Persson, som vann guldet åt Johansson i Youth Cup 2015 och sedan körde E1–klassen för Team Miglio i fjol.

 

Mikael Persson. Foto: Yamaha/Future7Media

 

Nu kör han alltså Junior–klassen, ombord en WR250F.

– Jag ser verkligen fram emot säsongens första GP i Finland till helgen. Jag har jobbat hårt under vintern och känner att jag har allt som krävs för att kunna göra en bra säsong i juniorklassen, säger Persson i ett nyhetsbrev från Yamaha Europe.
– Jag spenderade fem veckor i Spanien och det har hjälpt mig förbättra både fart och fysik. För premiären i Finland måste vi vara förberedda på att vad som helst kan hända, men jag känner mig trygg med att köra på snö och is och vet att jag kan fightas för bra resultat.

Målet för Persson är att vara topp–3 i varje race. Och han vet vad som krävs.

– Jag måste hålla mig lugn. Vi vet också att säsongen kommer bli lång och att vara jämn kommer bli viktigt.

 

Joakim Johansson.

 

Teamchef Johansson ser en stor utmaning med den kommande säsongen, men känner sig redo att ta an den.

– Det blir första året med officiell support från Yamaha och det ger också extra motivation att fightas för topplaceringar. Jag känner Micke väl och vet att det kommer bli ett stort äventyr. Med Youth Cup–titeln han vann för oss 2015 är atmosfären i teamet riktigt bra, menar Jocke och fortsätter om materialet han besitter:
– Utan att ha gjort några drastiska förändringar från grunden har vi jobbat med både fjädring och motorprestanda, och vi har nu en maskin som är kapabel att vinna race med. Vi vet att vi har en bra chans att kriga i toppen under 2017. Vi tar ett race i taget, med bibehållet fokus på det långsiktiga målet – att vinna JVM i år.