Han kom, sågs och segrade. Jocke Ljunggren gjorde tävlingsdebut i Sverige i år när SuperEnduro–SM avgjordes i Halmstad. Och ingen var egentligen i närheten av att stoppa honom från att ta sitt tredje raka guld.

Jocke Ljunggren bemästrade det knepiga vedkubbshindret och körde hem sitt tredje raka guld i SuperEnduro–SM.
Jocke Ljunggren bemästrade det knepiga vedkubbshindret och körde hem sitt tredje raka guld i SuperEnduro–SM.

Redan på tidskvalet visade Husabergs fabriksförare Joakim Ljunggren att han skulle bli svårslagen. Snabbast där och snabbaste tiden i kvalheaten gjorde att han fick ett utmärkt utgångsläge i de tre finalheaten. Men där bakom visade också Magnus Thor och framförallt Martin Larsson att de i alla fall inte skulle släppa i väg Ljunggren utan match.

Det första av de tre finalheaten gick dock lekande lätt för Karlskogasonen. När de flesta andra förarna fastnade på det kluriga vedkubbshindret redan på första varvet, skaffade sig Ljunggren en ointaglig lucka och hann varva flera av de övriga förarna innan de sex varven var körda.

I heat nummer två fick han en position i andra led i starten men var likväl förbi resten av fältet med bara drygt ett varv körda. Och sen gjorde han inga misstag utan kunde lika lekande lätt ta sin andra heatseger och maximala 40 poäng.

Bakom Ljunggren hade Martin Larsson lyckats skrapa ihop 26 efter en fin uppkörning i det andra och hade skaffat sig ett bra läge för lite revansch efter den tunga våren. Larsson var taggad och tog också starten i det sista heatet men fick släppa förbi sig blixtsnabbe Ljunggren relativt snabbt. Andraplatsen behöll Bollnäskillen dock och silvret var därmed ett faktum.
Magnus Thor blev trea, slutade därmed också trea totalt och plockade hem en bronspeng.

I Race nummer 11, som når prenumeranter den 8 augusti kan ni läsa mer om SuperEnduro–SM.