Den 35-årige fransmannen Sebastien ”Seb” Guillaume tvingas motvilligt lägga av sedan spanska Gas Gas dragit tillbaka sitt fabrikskontrakt med den franske VM-föraren. Det var i samband med Six Days i Tyskland 2012 som fransmannen fick det bistra beskedet.

Sebastian Guillaume tvingas avsluta sin professionella VM-karriär som enduroförare mot sin vilja sedan Gas Gas avbrutit hans kontrakt.

I slutet av 2011 skrev Guillaume på ett tvåårskontrakt för Gas Gas. Efter nästan ett år så meddelade Gas Gas att man tvingades bryta fransmannens kontrakt då man inte hade råd att betala honom och det fanns dessutom vissa tekniska orsaker också.
Fransmannen försökte få ett kontrakt med team baserade i Tyskland men alla hade redan fyllt sina team med förare. I slutet av november började Guillaume att se om det fanns en möjlighet att få ihop en budget för att köra VM i egen regi men det misslyckades.
Istället började den nu något desperata Guillaume att se om det fanns en möjlighet att få ihop en budget för att köra franska mästerskapen och några klassiska endurotävlingar. Tyvärr misslyckades han att få ihop en budget till det också.
Den 1 januari så insåg Guillaume att det var en omöjlighet att fortsätta tävla och därmed förklarade han också att hans professionella tävlingskarriär var över. De flesta team hade budgetnedskärningar eller redan fyllt sina team med förare. En bister verklighet för Guillaume som  tävlat på högsta nivå i 13 år.
Rykten har gjort gällande att Antoine Meo och Fabio Farioli har försökt att hitta en plats för Guillaume i ett KTM supportteam. Något som fransmannen medger stämmer men att det var mer som ett samtal mellan två kompisar. Meo tyckte att Guillaume skulle prata med Farioli men denne hade redan förklarat att teamen var fyllda med förare och Guillaume avstod därför att fråga.
Fransmannen har dock ännu inte gett upp det sista hoppet utan griper det sista halmstrået genom att förklara att han kommer att tacka ja till ett erbjudande om att köra i ett team om ett erbjudande kommer. Det även om det innebär att det inte blir en hel VM-serie.

Text och Foto: Inge Bergquist