Enduro Illustrated har hittills varit en tryckprodukt som sammanfattat enduroåret. Nu gör killarna bakom verket om produkten till ett digitalmagasin, tänkt att komma ut sex gånger under 2015. I det första sammanfattas 2014 och där noterar vi glädjande att Sveriges GP utses till årets bästa tävling.

Jonty Edmunds är mannen bakom Europas största webbsida med enbart enduro, Enduro21.com, samt mediabyrån Future7Media som regelbundet bidrar med material i Race Magazine. Tillsammans med medarbetaren Robert Lynn har de också i sex år nu producerat Enduro Illustrated, en tryckprodukt som utkommit efter säsongen och som sammanfattat enduroåret. Nu tar Edmunds och Lynn nästa steg på resan med Enduro Illustrated och gör om produkten till ett digitalmagasin, tänkt att komma ut sex gånger under 2015.

Det första numret av nya Enduro Illustrated finns ute nu.
Det första numret av nya Enduro Illustrated finns ute nu.

Det första, kallat nummer 7 efter de sex som tidigare utkommit under lika många år, sammanfattar bland annat 2014 och killarna tar sig där friheten att också utse en rad ”Årets bästa”. Pela Renet är bland annat Årets Förare i konkurrens med Jonny Walker, Matt Phillips och Christophe Nambotin. Oliver Nelson är tillsammans med Lorenzo Santolino, Jane Daniels och Wade Young nominerad i kategorin Förare Som Utvecklats Mest. Och i Årets tävling ser vi Göta MS VM–arrangemang utses till vinnare i konkurrens med Red Bull Sea To Sky i Turkiet, Extreme Lagares i Portugal, Erzberg Rodeo i Österrike och GetzenRodeo i Tyskland.

Motiveringen lyder:
”Det är alltid ett nöje att besöka ett GP i Sverige. Och årets arrangör gjorde verkligen sitt för att bevara sanningen om att Sverige alltid bjuder på en traditionellt tuff tävling. Genom att göra det på sitt egna sätt, men på ett väldigt professionellt sätt, var Enköpingstävlingen den som stod ut mest av VM–racen 2014. Med ett av de längsta specialproven på länge såg enduroprovet i svår, stenig och straffande terräng bara de allra bästa lyckas fullt ut. Och det var en välbehövlig paus från de torra och dammiga banorna i sydeuropa. Hatten av, Sverige, ni gjorde ett grymt jobb. Vi kan bara hoppas att tävlingar i Skandinavien återigen blir det årliga inslaget i VM–kalendern de en gång var”

Magasinet är än så länge optimerat för datorn eller iPad och ni hittar det här (dator) eller här (iPad).