Det franska Junior Trophy-laget gick upp i ledning idag. För svenskarna var det en hård dag då det nu står klart att Johan Carlsson har brutit. Det svenska Junior Trophy-laget ligger dock på en andra plats.

Förutom Johan Carlsson så hade även Calle Sjöö problem. För Calles del handlade det om en brusten bromsslang till bakbromsen. Därför fick Calle köra tre och ett halv prov utan bakbroms. Dessutom fick Calle tidsprick för att han var sen in till paddocken.
– Jag kunde inte köra så fort utan bakbroms och jag hann helt enkelt inte in i kontrollen i tid, menade en mycket besviken Calle.
För Johans del så innebar det trasiga avgasröret att han fick åka ett sandprov med det. Motorn gick då varm och motorn värmenöp ett par gånger innan den vägrade starta.
En annan förare som brutit idag är klubbföraren Pontus Högberg vars kedja på motorcykeln gick av och han blev stående på en transport. Eftersom han bröt i tisdags och startade om igår så får ingen i Team Östra Junior starta om igen.
Vad det gäller Trophy- och Junior Trophy så får ingen förare starta om när denne brutit en dag. Det innebär att både svenska Trophy- och Junior Trophy-lagen nu måste få alla sina förare i mål.
Vad det gäller klubblagen så verkar det som Team West ska få behålla sin ledning även efter den fjärde tävlingsdagen.
Det är samma tävlingsbana som ska köras i morgon. Det vill säga 34 nya mil. Förhoppningsvis ska de mörka regnmolnen som finns på himmeln dragit bort tills i morgon.
Det kan nämnas att det svenska Junior Trophy-laget ska komma på en presskonferens i pressrummet. I förrgår var det finska Trophy-laget och igår det franska damlandslaget. Så det måste vara lite ironi att den dagen då de svenska juniorerna blev nerpetade till andra plats ska de ge intervjuer. Presskonferensen är satt till klockan 18.30 lokal tid vilket är 17.30 svensk tid.